Gegratineerd vispannetje

Gegratineerd vispannetje met langoustines en fijne groenten

Omschrijving

Vis | hoofdgerecht | vis | 4 pers

tijd | voorbereiding 20 min + bereiding 10 + 25 min

bron | 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel

Ingrediënten

  • 1 kg langoustines (diepvries)
  • 8 hondstongrolletjes met Atlantische zalm (diepvries)
  • 800 g aardappelpuree (diepvries)
  • 250 g groenteblokjes (diepvries)
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 0.33 plantje bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 80 g comté (blok)
  • 1 eetl. boter
  • 2 dl lichte room
  • 1 dl melk
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 4 dl visbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)

Bereiding

Voorbereiding

  • Laat de langoustines volledig ontdooien en zet er 8 opzij voor de afwerking.
  • Breek de rest van de langoustines open en verwijder het visvlees.
  • Laat de tongrolletjes met zalm oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
  • Snij de blaadjes peterselie grof.
  • Rasp de comté fijn en meng onder de peterselie.
  • Snipper het knoflook en het bieslook fijn.

Bereiding zelf

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. /li>
  2. Schik de tongrolletjes naast elkaar in een ovenschaal en voeg het visvlees van de langoustines toe.
  3. Smelt de boter in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig.
  4. Voeg de diepgevroren groenteblokjes toe en laat 2 à 3 min. mee stoven.
  5. Overgiet met de visbouillon en de room.
  6. Roer er de tomatenpuree onder en laat 1 min. koken.
  7. Schep in de ovenschaal, zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Leg 10 min. voor het einde van de baktijd de opzij gehouden langoustines in de ovenschaal en bak mee in de oven.
  9. Verwarm de diepgevroren aardappelpuree samen met de melk al roerend op een zacht vuur.
  10. Roer er het bieslook onder.
  11. Strooi 5 min. voor het einde van de baktijd de geraspte kaas met peterselie over de visschotel.
  12. Zet de laatste 2 à 3 min. de ovengrill aan.
  13. Afwerking:
    1. Leg op elk bord 2 hondstongrolletjes en lepel er de groenten en het langoustinevlees over.
    2. Serveer met de aardappelpuree en werk elk bord af met 2 hele langoustines.
  14. Tip:
    1. Een leuke presentatie voor de aardappelpuree;
    2. Laat de aardappelpuree volledig ontdooien en lepel in een spuitzak.
    3. Spuit de puree in torentjes op een bakplaat met bakpapier.
    4. Bestrijk met losgeklopt ei en verwarm 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C.

Voedingswaarde

  • Energie: 837 kcal
  • Koolhydraten: 42.4 g
  • Eiwitten: 85.1 g
  • Vetten: 35 g

Drankadvies

  • Tempelier, Speciaalbier
  • Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva – Miguel Torres, Central Valley – Chili

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten