Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Geflambeerde kreeft … | mijn receptenbundel

Geflambeerde kreeft met pastis en fijne groentjes

Omschrijving

| Voorgerecht, warm | 4 pers

| ongeveer 35 min

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 gekookte kreeften (diepvries) (450 g)
  • 4 wortelen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 50 g verse spinazie
  • 10 g preikiemen
  • 2 dl room
  • 4 dl visfond
  • 0.5 dl pastis
  • 2 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding
  1. Leg de kreeft en in de verpakking in koud water en laat volledig ontdooien.
  2. Snij de kreeften in 2: steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (de zwakste plek in het pantser) en haal het mes eerst over naar de kop toe, daarna naar de staart.
  3. Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
  4. Maak het vlees los van het pantser en breek de scharen met een notenkraker.
  5. Hou de kleinere pootjes apart voor de versiering.
  6. Snij de wortelen en de lente uitjes in blokjes van max. ½ cm.
  7. Scheur grotere blaadjes spinazie in grove stukken en ver wijder indien nodig de harde steeltjes.
Bereiding zelf
  1. Verhit 1 e l. olijfolie in een kookpot en bak de wortelen en de lente-uitjes 2 min.
  2. Overgiet met de visfond en de room en laat 5 min. verder sudderen.
  3. Meng er op het einde de spinazieblaadjes onder. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit ondertussen 1 el. olijfolie in een pan en bak het kreeftenvlees 1 min. aan elke kant.
  5. Voeg de pastis toe en flambeer (weg van de dampkap ). Hou warm.
  6. Afwerking: Verdeel de groenten met het roomsausje over diepe borden en geef per persoon het vlees van ½ kreeft.
  7. Garneer met de pootjes en de preikiemen.
Snijden kreeft
  1. Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (het zwakste punt van het pantser)
  2. Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart
  3. Verwijder de bruine draad die van de kop naar de staart toeloopt (die smaakt heel bitter)
  4. Breek de scharen voorzichtig met een kreeftentang (of een notenkraker). NB: filmpje ook te zien op colruyt.be/lekkerkoken
Drankadvies
Wijn:

Viré- Clessé A.O.P., ‘Vieilles Vignes’ ,C ave de Viré

Bier: Duvel, Sterk blond bier
Voedingswaarde
Energie: 409 Kcal Eiwitten: 43 gr Vetten: 18.3 gr Koolhydraten: 10.2 gr

Categorieën