Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Gebakken zalm met … | mijn receptenbundel

Gebakken zalm met puree van zoete aardappel en mierikswortel

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 35 min

| 2015 december, Colruyt menugids, feestmenu’s

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
  • 800 g verse spinazie
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g zoete aardappelen
  • 2 dl room
  • 2 el. mierikswortel met room (bokaal)
  • 8 fleurons (halvemaantjes in bladerdeeg)
  • 2 el. geroosterde sesamzaadjes
  • 3 el. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
  3. Snipper de gember en de teentjes knoflook fijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Kook de stukken zoete aardappel 20 min. gaar in licht gezouten water.
  6. Giet af en prak fijn met een vork, breng op smaak met de mierikswortelroom, 1 dl room, peper en zout.
  7. Schik intussen de fleurons op een bakplaat met bakpapier en zet ze 10 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Verdeel de fijngesnipperde gember over de zalmhaasjes en kruid met peper en zout.
  9. Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant.
  10. Neem de stukken vis uit de pan en hou warm.
  11. Verhit intussen 1 el. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig.
  12. Meng er de spinazie onder en laat 2 à 3 min. slinken, kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  13. Roer er de sesamzaadjes onder.
  14. Voeg 1 dl room toe aan de pan van de vis en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid met peper en zout.
  15. Afwerking: Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden.
  16. Schik er wat spinazie en een zalmhaasje op, en lepel er een beetje saus over.
  17. Werk het bord af met 2 lauwe fleurons.
Drankadvies
Wijn: Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico, Moncaro – Marche – Italië
Bier: Hopus, Sterk blond bier
Voedingswaarde
Energie: 792 Kcal Eiwitten: 38,5 gr Vetten: 58,9 gr Koolhydraten: 26,6 gr

Categorieën