Gebakken zalm met linguine in romige doperwtjessaus
Omschrijving:
Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: ong 30 min
Bron: 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder: een geslaagd feest
Ingrediënten
- 4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
- 500 g erwten (diepvries)
- 50 g rucola
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 dl lichte room
- 150 g parmezaan (blok)
- 400 g linguine
- 2 eetl. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zeezout (molen)
- zout
Bereiding (± 25 min.)
- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
- Rasp de parmezaan.
- Kook de diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water.
- Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min.
- Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min.
- Voeg de room en de rest van de erwten toe.
- Meng er 100 g geraspte parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.
- Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Giet af en roer er meteen de saus onder.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant.
- Kruid met zwarte peper en zeezout.
- Afwerking: Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en wat rucola.
- Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.
Tip
Ook lekker: vervang de zalm door kabeljauwhaasjes.
Drankadvies
Bier: Affligem Blond, Abdijbier
Wijn: Terre di Chieti I.G.T. Pecorino, ‘Vellodoro’ Umani Ronchi, Abruzzo – Italië
Voedingswaarde
- Energie: 1069 kcal
- Eiwitten: 63.8 g
- Vetten: 51.4 g
- Koolhydraten: 87.5 g