Gebakken zalm met linguine in romige doperwtjessaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 30 min

| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder: een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
  • 500 g erwten (diepvries)
  • 50 g rucola
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl lichte room
  • 150 g Parmezaan (blok)
  • 400 g linguine
  • 2 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
  3. Rasp de Parmezaan.
  4. Kook de diepgevroren erwten 6 min. in licht gezouten water.
  5. Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.
  6. Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min.
  7. Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min.
  8. Voeg de room en de rest van de erwten toe.
  9. Meng er 100 g geraspte Parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.
  10. Kook intussen de linguine gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  11. Giet af en roer er meteen de saus onder.
  12. Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant.
  13. Kruid met zwarte peper en zeezout.
  14. Afwerking: Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaan en wat rucola.
  15. Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.
  16. TIP: ook lekker, vervang de zalm door kabeljauwhaasjes
Drankadvies
Wijn: Terre di Chieti I.G.T. Pecorino, ‘Vellodoro’ Umani Ronchi, Abruzzo – Italië
Bier: Affligem Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 1069 Kcal Eiwitten: 63,8 gr Vetten: 51,4 gr Koolhydraten: 87,5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email