Gebakken zalm met linguine in romige doperwtjessaus

Omschrijving:

Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: ong 30 min
Bron: 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder: een geslaagd feest

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
  • 500 g erwten (diepvries)
  • 50 g rucola
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl lichte room
  • 150 g parmezaan (blok)
  • 400 g linguine
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (molen)
  • zout

Bereiding (± 25 min.)

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
  3. Rasp de parmezaan.
  4. Kook de diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water.
  5. Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min.
  7. Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min.
  8. Voeg de room en de rest van de erwten toe.
  9. Meng er 100 g geraspte parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.
  10. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  11. Giet af en roer er meteen de saus onder.
  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant.
  13. Kruid met zwarte peper en zeezout.
  14. Afwerking: Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en wat rucola.
  15. Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.

Tip

Ook lekker: vervang de zalm door kabeljauwhaasjes.

Drankadvies

Bier: Affligem Blond, Abdijbier
Wijn: Terre di Chieti I.G.T. Pecorino, ‘Vellodoro’ Umani Ronchi, Abruzzo – Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 1069 kcal
  • Eiwitten: 63.8 g
  • Vetten: 51.4 g
  • Koolhydraten: 87.5 g