Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Gebakken zalm met … | mijn receptenbundel

Gebakken zalm met linguine in romige doperwtjessaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 30 min

| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder: een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
  • 500 g erwten (diepvries)
  • 50 g rucola
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl lichte room
  • 150 g Parmezaan (blok)
  • 400 g linguine
  • 2 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
  3. Rasp de Parmezaan.
  4. Kook de diepgevroren erwten 6 min. in licht gezouten water.
  5. Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.
  6. Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min.
  7. Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min.
  8. Voeg de room en de rest van de erwten toe.
  9. Meng er 100 g geraspte Parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.
  10. Kook intussen de linguine gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  11. Giet af en roer er meteen de saus onder.
  12. Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant.
  13. Kruid met zwarte peper en zeezout.
  14. Afwerking: Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaan en wat rucola.
  15. Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.
  16. TIP: ook lekker, vervang de zalm door kabeljauwhaasjes
Drankadvies
Wijn: Terre di Chieti I.G.T. Pecorino, ‘Vellodoro’ Umani Ronchi, Abruzzo – Italië
Bier: Affligem Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 1069 Kcal Eiwitten: 63,8 gr Vetten: 51,4 gr Koolhydraten: 87,5 gr

Categorieën