Zalm met lentegroentjes …

Gebakken zalm met lentegroentjes in een mascarpone sausje

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 30 min

| 2015.06.03 – Okay folder. Klaar in een-twee-drie

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Noorse zalmfilets
  • 1 courgette
  • 400 gr verse spinazie
  • 1 groene paprika
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr mascarpone
  • 1 dl witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  1. Snij de ongeschilde courgette in de lengte doormidden en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaaklijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm
  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn
  4. Verhit 1 el olijfolie in een kookpan en bak de sjalot en het knoflook glazig.
  5. Overgiet met de witten wijn en laat volledig inkoken
  6. Voeg de courgette en paprikablokjes toe en laat 5 min stoven.
  7. Roer er de mascarpone onder.
  8. Kruid met peper en zout en laat 5 min sudderen
  9. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de zalmfilets 2 a 3 min aan elke kant
  10. Kruid met peper en zout
  11. Roer de spinazie onder groenten met mascarpone en laat slinken.
  12. Kruid met nootmuskaat, peper en zout
Drankadvies
Wijn:

La Charmée 2013, Manoir du Chardon. A.O.P. Saint-Véran

Bier:

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten