Tarbot zeekraal saffraansaus

Gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus

Omschrijving

Vis | hoofdgerecht | vis | 4 pers

tijd | 2 x 15 min

bron | 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel

Ingrediënten

  • 4 tarbotfilets (diepvries)
  • 600 g pommes duchesses
  • 400 g zeekraal
  • 3 el. boter
  • 1 dl lichte room
  • 3 el. bloem
  • 1 el. maïszetmeel
  • 3 dl visfond (bokaal)
  • 1 el. olijfolie
  • 0.33 buisje saffraandraadjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.
  2. Spoel de zeekraal onder koud water (niet onderdompelen in water) en laat uitlekken.
  3. Breek de harde steeltjes onderaan af.
  4. Roer het maïszetmeel onder de room.
  5. Zeef de bloem boven een diep bord en kruid met peper en zout.
  6. Breng de visfond samen met het roommengsel aan de kook en laat op een matig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus.
  7. Kruid met de saffraandraadjes, peper en zout.
  8. Wentel intussen de tarbotfilets door de gekruide bloem en schud er de overtollige bloem af.
  9. Verhit 2 el. boter samen met de olijfolie in een braadpan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant.
  10. Bak de pommes duchesses goudbruin in de frituurpan op 175 °C
  11. Smelt 1 el. boter in een wok en roerbak de zeekraal 2 à 3 min. Kruid lichtjes met peper.

Voedingswaarde

  • Energie: 628 kcal
  • Koolhydraten: 53 g
  • Eiwitten: 31.5 g
  • Vetten: 31.4 g

Drankadvies

  • Hopus, Sterk blond bier
  • Montagny 1er Cru A.O.P. ‘Blason de Bourgogne’, Cave de Buxy

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten