Gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus
Omschrijving
| hoofdgerecht | vis | 4 pers
| 2 x 15 min
| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel
Ingrediënten
- 4 tarbotfilets (diepvries)
- 600 g pommes duchesses
- 400 g zeekraal
- 3 el. boter
- 1 dl lichte room
- 3 el. bloem
- 1 el. maïszetmeel
- 3 dl visfond (bokaal)
- 1 el. olijfolie
- 0.33 buisje saffraandraadjes
- peper en zout
Bereiding
- Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.
- Spoel de zeekraal onder koud water (niet onderdompelen in water) en laat uitlekken.
- Breek de harde steeltjes onderaan af.
- Roer het maïszetmeel onder de room.
- Zeef de bloem boven een diep bord en kruid met peper en zout.
- Breng de visfond samen met het roommengsel aan de kook en laat op een matig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus.
- Kruid met de saffraandraadjes, peper en zout.
- Wentel intussen de tarbotfilets door de gekruide bloem en schud er de overtollige bloem af.
- Verhit 2 el. boter samen met de olijfolie in een braadpan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant.
- Bak de pommes duchesses goudbruin in de frituurpan op 175 °C
- Smelt 1 el. boter in een wok en roerbak de zeekraal 2 à 3 min. Kruid lichtjes met peper.
Voedingswaarde
- Energie: 628 kcal
- Koolhydraten: 53 g
- Eiwitten: 31.5 g
- Vetten: 31.4 g
Drankadvies
- Hopus, Sterk blond bier
- Montagny 1er Cru A.O.P. ‘Blason de Bourgogne’, Cave de Buxy