Garnalencocktail met grapefruit

Omschrijving

 | voorgerecht | vis |4 pers

 | 20 min

 | Plus magazine Boodschappen, nr 12 – december 2016

Ingrediënten

  • 1 rode grapefruit of
  • 2 mandarijnen
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 milliliter mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • evt. 2 eetlepels whisky of
  • evt. 2 eetlepels cognac of
  • evt. 2 eetlepels sherry
  • 4 blaadjes ijsbergsla (in smalle reepjes)
  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 4 sprieten bieslook

Bereiding

  1. Halveer de grapefruit en snijd de partjes uit de vliesjes. Houd apart.
  2. Klop de slagroom lobbig. Meng de slagroom met de mayonaise, ketchup, zout, peper en eventueel whisky.
  3. Verdeel de slareepjes over de coupes en leg de partjes grapefruit en de garnalen erop.
  4. Schep een lepel saus op de garnalencocktail met grapefruit en garneer met sprieten bieslook.

Wijnadvies

  • J. Meyer Pinot Blanc
  • Jean Sablenay Chardonnay.

Voedingswaarde

  • Energie: 350 Kcal
  • Koolhydraten: 6 gr
  • Eiwitten: 16 gr
  • Vetten: 28 gr, waarvan 8 g verzadigd

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten