Omschrijving
| voorgerecht | vis |4 pers
| 20 min
| Plus magazine Boodschappen, nr 12 – december 2016
Ingrediënten
-
1 rode grapefruit of
-
2 mandarijnen
-
100 milliliter slagroom
-
100 milliliter mayonaise
-
2 eetlepels tomatenketchup
-
evt. 2 eetlepels whisky of
-
evt. 2 eetlepels cognac of
-
evt. 2 eetlepels sherry
-
4 blaadjes ijsbergsla (in smalle reepjes)
-
300 gram Hollandse garnalen
-
4 sprieten bieslook
Bereiding
- Halveer de grapefruit en snijd de partjes uit de vliesjes. Houd apart.
- Klop de slagroom lobbig. Meng de slagroom met de mayonaise, ketchup, zout, peper en eventueel whisky.
- Verdeel de slareepjes over de coupes en leg de partjes grapefruit en de garnalen erop.
- Schep een lepel saus op de garnalencocktail met grapefruit en garneer met sprieten bieslook.
Wijnadvies
- J. Meyer Pinot Blanc
- Jean Sablenay Chardonnay.
Voedingswaarde
- Energie: 350 Kcal
- Koolhydraten: 6 gr
- Eiwitten: 16 gr
- Vetten: 28 gr, waarvan 8 g verzadigd