Garnalencocktail met grapefruit

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers

| 20  min

| 2016 dec, nr 12 – Plus magazine “Boodschappen”

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • rode grapefruit of
  • mandarijnen
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 milliliter mayonaise
  • eetlepels tomatenketchup
  • eetlepels whisky of
  • eetlepels cognac of
  • eetlepels sherry
  • blaadjes ijsbergsla (in smalle reepjes)
  • 300 gram Hollandse garnalen
  • sprieten bieslook

Bereiding

  1. Halveer de grapefruit en snijd de partjes uit de vliesjes. Houd apart.
  2. Klop de slagroom lobbig. Meng de slagroom met de mayonaise, ketchup, zout, peper en eventueel whisky.
  3. Verdeel de slareepjes over de coupes en leg de partjes grapefruit en de garnalen erop.
  4. Schep een lepel saus op de garnalencocktail met grapefruit en garneer met sprieten bieslook.
Drankadvies
Wijn:

Meyer Pinot Blanc – Jean Sablenay Chardonnay

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 350 Kcal Eiwitten: 16 gr Vetten: 28 gr
waarvan 8 gr verz
Koolhydraten: 6 gr

Categorieën