Garnalencocktail met grapefruit
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| 20 min
| 2016 dec, nr 12 – Plus magazine “Boodschappen”
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 rode grapefruit of
- 2 mandarijnen
- 100 milliliter slagroom
- 100 milliliter mayonaise
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels whisky of
- 2 eetlepels cognac of
- 2 eetlepels sherry
- 4 blaadjes ijsbergsla (in smalle reepjes)
- 300 gram Hollandse garnalen
- 4 sprieten bieslook
Bereiding
- Halveer de grapefruit en snijd de partjes uit de vliesjes. Houd apart.
- Klop de slagroom lobbig. Meng de slagroom met de mayonaise, ketchup, zout, peper en eventueel whisky.
- Verdeel de slareepjes over de coupes en leg de partjes grapefruit en de garnalen erop.
- Schep een lepel saus op de garnalencocktail met grapefruit en garneer met sprieten bieslook.
Drankadvies
Wijn: |
Meyer Pinot Blanc – Jean Sablenay Chardonnay |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 350 Kcal | Eiwitten: 16 gr | Vetten: 28 gr waarvan 8 gr verz |
Koolhydraten: 6 gr |