Garnalen hapje

Omschrijving

aperitiefhapje | aperitiefhapje | ong 12 a 16 stuks

tijd | ong. 30 a 35 min

bron | eigen creatie 

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (van tante Fanny) of een pakje bladerdeeg van Koopmans. NB: er zijn nog veel meer recepten te vinden op de site van tante Fanny
  • 150 gr hollandse garnalen
  • 150 gr gemalen kaas (ikzelf gebruik meestal Emmentaler maar ander kaassmaken kan uiteraard ook)
  • verse kruiden zoals: dille, peterselie, koriander

Bereiding

  1. rol je bladerdeeg uit tot een dunne oppervlakte van ong 30 x 40 cm
  2. bestrooi met je garnalen,
  3. bestrooi met alle fijngesneden verse kruiden
  4. bestrooi met de gemalen kaas
  5. sla de zijkanten van je bladerdeeg naar binnen en rol verder stevig op
  6. laat je gevulde rol even hard worden in de koelkast (ong 15 min), dan is hij wat makkelijker te snijden
  7. snij dunne plakjes van ong 1 cm en leg ze plat op een met bakpapier beklede bakplaat
  8. bak af in een voorverwarmde oven van ong 180 °C gedurende 25 a 30 min
  9. warm serveren, heerlijk