Garnalen hapje
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ vis/ 12 a 16 stuks
| ongeveer 30 a 35 min
| eigen creatie
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg (van tante Fanny) of een pakje bladerdeeg van Koopmans.
- 150 gr hollandse garnalen
- 150 gr gemalen kaas (ikzelf gebruik meestal Emmentaler maar ander kaassmaken kan uiteraard ook)
- verse kruiden zoals: dille, peterselie, koriander
Tip: NB: er zijn nog veel meer recepten te vinden op de site van tante Fanny
Bereiding
- rol je bladerdeeg uit tot een dunne oppervlakte van ong 30 x 40 cm
- bestrooi met je garnalen,
- bestrooi met alle fijngesneden verse kruiden
- bestrooi met de gemalen kaas
- sla de zijkanten van je bladerdeeg naar binnen en rol verder stevig op
- laat je gevulde rol even hard worden in de koelkast (ong 15 min), dan is hij wat makkelijker te snijden
- snij dunne plakjes van ong 1 cm en leg ze plat op een met bakpapier beklede bakplaat
- bak af in een voorverwarmde oven van ong 180 °C gedurende 25 a 30 min
- warm serveren, heerlijk