Ganache maken van Pure, melk of witte chocolade

Omschrijving

| topping/ per portie

| ± 10 a 15 min

| op diverse internet pagina’s gevonden

Uitgelichte afbeelding

foto heb ik gevonden bij Rutger bakt

Ingrediënten

  • puur: 100 ml slagroom en 100 gram pure chocolade
  • melk: 100 ml slagroom en 150 gram melkchocolade
  • wit: 100 ml slagroom en 200 gram witte chocolade

Bereiding

Het maken van ganache is niet zo moeilijk. Het enige waar je even op moet letten is dat je de juiste verhoudingen gebruikt
Voor een goed succes zijn de smeltdruppels van Callebaut wel de beste keuzes al kan je het met chocoladerepen uit de supermarkt ook proberen. Gaat meestal wel goed, behalve de witte chocolade, die is wat lastiger.

  1. Gebruik een hittebestendige kom, breng hierin de smeltdruppels (of breek de chocoladerepen)
  2. Kook de room rustig in een pannetje. Van zodra deze aan de rand gaat borrelen is het goed
  3. Giet deze kokende room bij de smeltdruppels (of gebroken chocolade)
  4. Roer voorzichtig door totdat je een homogene binding hebt van je chocolade
  5. Hij is nu klaar voor gebruik
  6. Ideaal voor bijvoorbeeld als drip te gebruiken op een mooie taart

Verwerking/ variatie:

  • Wil je de ganache gebruiken als drip, voeg een klontje boter toe zodat hij ook na het afkoelen mooi blijft glimmen.
  • laat de ganache iets afkoelen voordat je gaat gieten maar ook niet te lang wachten anders is hij niet meer vloeibaar
  • In plaats van room zou je ook ervoor kunnen kiezen om vruchtenpuree of vruchtensap te gebruiken
  • Op de site van “Rutger bakt” zag ik een mooi overzicht, misschien dat je hier ook wat aan hebt.

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email