Het jaar rond kunnen genieten van de volle en natuurlijke smaak van seizoenfruit, dat is de troef van inmaken. Confituur of vruchtenmoes … voor een voorraadkast in topvorm!

Confituur maken is helemaal niet moeilijk. Hebt u uw fruit gewassen en in stukjes gesneden, dan bent u al half op weg.

Omschrijving:

Zoetigheden | overzicht met jaarkalender
Bron: 2014.05.21 – Colruyt Focus folder. ijskoud serveren

Basisrecept confituur

zie hiervoor naar het recept zelf

Vruchtenmoes en coulis

Vruchtenmoes

Appelmoes, dé kinderfavoriet, is nog altijd één van de meest geslaagde bijgerechten van een schotel met kip of kalkoen. Het is bovendien heel eenvoudig te maken. Maak voor de afwisseling ook eens perenmoes, abrikozenmoes of kersenmoes bv., een prettige verrassing aan tafel!

Appelmoes

Schil 600 g appelen en verwijder het klokhuis. Doe in een kookpan en voeg 1/2 dl water toe. Laat zachtjes 15 min. gaar worden. Voeg 2 eetl. suiker en een mespuntje kaneel toe. U kan de appelmoes eventueel pureren.

Variant: ook lekker met verse abrikozen.

Coulis

Coulis wordt vooral veel gebruikt in nagerechten: op ijs, op pudding, op bavarois, als versiering op de borden. Het is een vruchtensausje, dat gezeefd is om pitjes te verwijderen en om de saus fijner te maken. Frambozencoulis is het bekendst, maar ook hier kan u alle kanten uit: experimenteer eens met aardbeien, rode vruchten, meloen … U kan uw vruchtencoulis perfect in verschillende hoeveelheden invriezen, zodat u ze later op het jaar, tijdens de feestdagen bv., weer kan bovenhalen.

Kiwicoulis

Laat 3 eetl. suiker met 3 eetl. water inkoken (niet laten kleuren!). Voeg 3 geplette kiwi’s toe. Druk door een zeef (niet mixen, want gemixte kiwipitjes smaken bitter). Lekker op ijs of bij profiteroles.

De klassieker: frambozencoulis

Mix 300 g frambozen fijn. Voeg er 4 afgestreken eetl. suiker aan toe en het sap van 1/4 citroen. Mix alles tot een gladde saus. Giet door een zeef (om de pitjes te verwijderen). Heerlijk op ijs, rijstpap of als garnituur van een dessertbordje.

Print Friendly, PDF & Email