Fruitige couscous met halloumi

Omschrijving

 | Salades | 4 pers
 | ong 45 min
 | 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten 

 

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 granaatappel
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 plantje munt (vers)
  • 1 rode ui
  • 250 g halloumi (Cypriotische kaas)
  • 300 g couscous (tarwegriesmeel)
  • 1 el. bloem
  • 2 el. pistachenoten
  • 2 el. zachte veenbessen
  • 6 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen) en zout

Bereiding

  1. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
  2. Halveer de granaatappel en breek de helften open.
  3. Haal de pitjes eruit.
  4. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
  5. Doe de couscous in een kom en overgiet met 2 dl kokend water.
  6. Dek af en laat 10 min. wellen, roer los met een vork.
  7. Hak intussen de peterselie en de munt fijn.
  8. Snij de rode ui in hele dunne halvemaantjes.
  9. Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  10. Snij de halloumi in schijfjes van 1 cm dik en wentel lichtjes door de bloem.
  11. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes 15 min. goudbruin en gaar.
  12. Verhit intussen 1 el. olijfolie in een andere pan en stoof de rode ui een paar min. glazig.
  13. Verhit 2 el. olijfolie in een derde pan en bak de halloumi-schijfjes aan beide kanten goudbruin.
  14. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  15. Meng de courgette en de rode ui onder de couscous, samen met de verse kruiden, de zachte veenbessen en de grofgehakte pistachenoten.
  16. Breng op smaak met het citroensap, het granaatappelsap en 1 el. olijfolie.
  17. Kruid met zwarte peper en zout.
  18. Afwerking: werk de salade af met de granaatappelpitjes en leg er de gebakken halloumi-schijfjes op

Tip

Voor kinderen vanaf  ong 4 maanden:
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. 

Bereiding (30 min.)

  • Snij 100 g ongeschilde courgette in kleine stukjes
  • Kook de courgette 10 min. gaar in een bodempje water.
  • Neem de kookpot van het vuur en voeg 25 g couscous toe.
  • Dek af en laat 10 min. zwellen.
  • Mix alles fijn en meng met 1 klp. plantaardige olie.

Drankadvies

  • Bier: Brugs Witbier
  • Wijn: Domaine de Tamary, Les Terrasses, A.O.P. Côtes de Provence

Voedingswaarde

  • Energie: 721 kcal
  • Koolhydraten: 73.2 g
  • Eiwitten: 27.9 g
  • Vetten: 33.9 g