Halloumi couscous
Fruitige couscous met halloumiOmschrijving
| Hoofdgerecht/ salade/ 4 pers
| ± 45 min
| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 granaatappel
- 1 citroen (enkel het sap)
- 1 plantje platte peterselie
- 1 plantje munt (vers)
- 1 rode ui
- 250 g halloumi (Cypriotische kaas)
- 300 g couscous (tarwegriesmeel)
- 1 el. bloem
- 2 el. pistachenoten
- 2 el. zachte veenbessen
- 6 el. olijfolie
- zwarte peper (molen) en zout
Bereiding
bereiding
- Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
- Halveer de granaatappel en breek de helften open.
- Haal de pitjes eruit.
- Doe dat boven een kom en vang het sap op.
- Doe de couscous in een kom en overgiet met 2 dl kokend water.
- Dek af en laat 10 min. wellen, roer los met een vork.
- Hak intussen de peterselie en de munt fijn.
- Snij de rode ui in hele dunne halvemaantjes.
- Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Snij de halloumi in schijfjes van 1 cm dik en wentel lichtjes door de bloem.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes 15 min. goudbruin en gaar.
- Verhit intussen 1 el. olijfolie in een andere pan en stoof de rode ui een paar min. glazig.
- Verhit 2 el. olijfolie in een derde pan en bak de halloumi-schijfjes aan beide kanten goudbruin.
- Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de courgette en de rode ui onder de couscous, samen met de verse kruiden, de zachte veenbessen en de grofgehakte pistachenoten.
- Breng op smaak met het citroensap, het granaatappelsap en 1 el. olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Afwerking: werk de salade af met de granaatappelpitjes en leg er de gebakken halloumi-schijfjes op
TIP
Voor kinderen vanaf ong 4 maanden:
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.)
- Snij 100 g ongeschilde courgette in kleine stukjes
- Kook de courgette 10 min. gaar in een bodempje water.
- Neem de kookpot van het vuur en voeg 25 g couscous toe.
- Dek af en laat 10 min. zwellen.
- Mix alles fijn en meng met 1 klp. plantaardige olie.
Drankadvies
Wijn: | Domaine de Tamary, Les Terrasses, A.O.P. Côtes de Provence |
Bier: | Brugs Witbier |
Voedingswaarde
Energie: 721 Kcal | Eiwitten: 27,9 gr | Vetten: 33,9 gr | Koolhydraten: 73,2 gr |