Halloumi couscous
Fruitige couscous met halloumiOmschrijving
 | Hoofdgerecht/ salade/ 4 pers
 | ± 45 min
 | 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten 
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 2 courgettes
 - 1 granaatappel
 - 1 citroen (enkel het sap)
 - 1 plantje platte peterselie
 - 1 plantje munt (vers)
 - 1 rode ui
 - 250 g halloumi (Cypriotische kaas)
 - 300 g couscous (tarwegriesmeel)
 - 1 el. bloem
 - 2 el. pistachenoten
 - 2 el. zachte veenbessen
 - 6 el. olijfolie
 - zwarte peper (molen) en zout
 
Bereiding
bereiding
- Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
 - Halveer de granaatappel en breek de helften open.
 - Haal de pitjes eruit.
 - Doe dat boven een kom en vang het sap op.
 - Doe de couscous in een kom en overgiet met 2 dl kokend water.
 - Dek af en laat 10 min. wellen, roer los met een vork.
 - Hak intussen de peterselie en de munt fijn.
 - Snij de rode ui in hele dunne halvemaantjes.
 - Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
 - Snij de halloumi in schijfjes van 1 cm dik en wentel lichtjes door de bloem.
 - Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes 15 min. goudbruin en gaar.
 - Verhit intussen 1 el. olijfolie in een andere pan en stoof de rode ui een paar min. glazig.
 - Verhit 2 el. olijfolie in een derde pan en bak de halloumi-schijfjes aan beide kanten goudbruin.
 - Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
 - Meng de courgette en de rode ui onder de couscous, samen met de verse kruiden, de zachte veenbessen en de grofgehakte pistachenoten.
 - Breng op smaak met het citroensap, het granaatappelsap en 1 el. olijfolie.
 - Kruid met zwarte peper en zout.
 - Afwerking: werk de salade af met de granaatappelpitjes en leg er de gebakken halloumi-schijfjes op
 
TIP
Voor kinderen vanaf  ong 4 maanden:
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.)
- Snij 100 g ongeschilde courgette in kleine stukjes
 - Kook de courgette 10 min. gaar in een bodempje water.
 - Neem de kookpot van het vuur en voeg 25 g couscous toe.
 - Dek af en laat 10 min. zwellen.
 - Mix alles fijn en meng met 1 klp. plantaardige olie.
 
Drankadvies
| Wijn: | Domaine de Tamary, Les Terrasses, A.O.P. Côtes de Provence | 
| Bier: | Brugs Witbier | 
Voedingswaarde
| Energie: 721 Kcal | Eiwitten: 27,9 gr | Vetten: 33,9 gr | Koolhydraten: 73,2 gr |