Fruitig slaatje van gegrilde meloen en geitenkaas
Omschrijving
| Salade als lunch of bij de hoofdmaaltijd | 4 pers
| ong. 30 min
| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder, lekker fruitig
Ingrediënten
- 175 g slamix
- 0.5 meloen
- 0.5 citroen
- 150 g verse geitenkaas (natuur, rolletje, zonder korst)
- 2 eetl. zachte veenbessen
- 2 eetl. pecannoten
- 1 eetl. hennepzaadjes
- 400 g gegrilde paprika (bokaal)
- 1 koffiel. dijonmosterd
- 3 eetl. olijfolie extra vierge
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. rodewijnazijn
- zwarte peper (molen) en zout
Bereiding
- Snij de halve meloen in partjes.
- Snij de gegrilde paprika’s in dunne reepjes.
- Verkruimel de geitenkaas.
- Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
- Verdeel de slamix over de borden.
- Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de partjes meloen tot ze aan beide kanten mooi gestreept zijn.
- Leg ze op de slamix.
- Werk af met de reepjes paprika, de veenbessen, de pecannoten, de hennepzaadjes en de verkruimelde geitenkaas.
- Meng de mosterd met het citroensap, de rodewijnazijn en extra vierge olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Sprenkel dressing over elk bord, serveer met een stukje brood
Drankadvies
Wijn: Ciney Bruin, Terra Vecchia Reserve, Vermentino-Chardonnay
Bier: Abdijbier, Ciney Bruin
Voedingswaarde
- Energie: 386 kcal
- Eiwitten: 11.6 g
- Vetten: 27.8 g
- Koolhydraten: 21.8 g