Fruitig slaatje van gegrilde meloen en geitenkaas

Omschrijving

| salade als lunch of bij de hoofdmaaltijden / 4 pers

| ongeveer 30 min

| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder, lekker fruitig

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 175 g slamix
  • 0.5 meloen
  • 0.5 citroen
  • 150 g verse geitenkaas (natuur, rolletje, zonder korst)
  • 2 el. zachte veenbessen
  • 2 el. pecannoten
  • 1 el. hennepzaadjes
  • 400 g gegrilde paprika (bokaal)
  • 1 klp. dijonmosterd
  • 3 el. olijfolie extra vièrge
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. rode wijnazijn
  • zwarte peper (molen) en zout

Bereiding

  1. Snij de halve meloen in partjes.
  2. Snij de gegrilde paprika’s in dunne reepjes.
  3. Verkruimel de geitenkaas.
  4. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  5. Pers de halve citroen (u hebt 1 el. sap nodig).
  6. Verdeel de slamix over de borden.
  7. Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de partjes meloen tot ze aan beide kanten mooi gestreept zijn.
  8. Leg ze op de slamix.
  9. Werk af met de reepjes paprika, de veenbessen, de pecannoten, de hennepzaadjes en de verkruimelde geitenkaas.
  10. Meng de mosterd met het citroensap, de rode wijnazijn en extra vièrge olijfolie.
  11. Kruid met zwarte peper en zout.
  12. Sprenkel dressing over elk bord, serveer met een stukje brood
Drankadvies
Wijn: Ciney Bruin, Terra Vecchia Reserve, Vermentino-Chardonnay
Bier: Abdijbier, Ciney Bruin
Voedingswaarde
Energie: 386 Kcal Eiwitten: 11,6 gr Vetten: 27,8 gr Koolhydraten: 21,8 gr

Categorieën