Fruitig slaatje van gegrilde meloen en geitenkaas

Omschrijving

salades | Salade als lunch of bij de hoofdmaaltijd | 4 pers

tijd | ong. 30 min

bron | 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder, lekker fruitig

Ingrediënten

  • 175 g slamix
  • 0.5 meloen
  • 0.5 citroen
  • 150 g verse geitenkaas (natuur, rolletje, zonder korst)
  • 2 eetl. zachte veenbessen
  • 2 eetl. pecannoten
  • 1 eetl. hennepzaadjes
  • 400 g gegrilde paprika (bokaal)
  • 1 koffiel. dijonmosterd
  • 3 eetl. olijfolie extra vierge
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • zwarte peper (molen) en zout

Bereiding

  1. Snij de halve meloen in partjes.
  2. Snij de gegrilde paprika’s in dunne reepjes.
  3. Verkruimel de geitenkaas.
  4. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  5. Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
  6. Verdeel de slamix over de borden.
  7. Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de partjes meloen tot ze aan beide kanten mooi gestreept zijn.
  8. Leg ze op de slamix.
  9. Werk af met de reepjes paprika, de veenbessen, de pecannoten, de hennepzaadjes en de verkruimelde geitenkaas.
  10. Meng de mosterd met het citroensap, de rodewijnazijn en extra vierge olijfolie.
  11. Kruid met zwarte peper en zout.
  12. Sprenkel dressing over elk bord, serveer met een stukje brood

Drankadvies

Wijn: Ciney Bruin, Terra Vecchia Reserve, Vermentino-Chardonnay
Bier: Abdijbier, Ciney Bruin

Voedingswaarde

  • Energie: 386 kcal
  • Eiwitten: 11.6 g
  • Vetten: 27.8 g
  • Koolhydraten: 21.8 g