Fruitig slaatje van gegrilde meloen en geitenkaas
Omschrijving
| salade als lunch of bij de hoofdmaaltijden / 4 pers
| ongeveer 30 min
| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder, lekker fruitig
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 175 g slamix
- 0.5 meloen
- 0.5 citroen
- 150 g verse geitenkaas (natuur, rolletje, zonder korst)
- 2 el. zachte veenbessen
- 2 el. pecannoten
- 1 el. hennepzaadjes
- 400 g gegrilde paprika (bokaal)
- 1 klp. dijonmosterd
- 3 el. olijfolie extra vièrge
- 2 el. olijfolie
- 1 el. rode wijnazijn
- zwarte peper (molen) en zout
Bereiding
- Snij de halve meloen in partjes.
- Snij de gegrilde paprika’s in dunne reepjes.
- Verkruimel de geitenkaas.
- Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Pers de halve citroen (u hebt 1 el. sap nodig).
- Verdeel de slamix over de borden.
- Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de partjes meloen tot ze aan beide kanten mooi gestreept zijn.
- Leg ze op de slamix.
- Werk af met de reepjes paprika, de veenbessen, de pecannoten, de hennepzaadjes en de verkruimelde geitenkaas.
- Meng de mosterd met het citroensap, de rode wijnazijn en extra vièrge olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Sprenkel dressing over elk bord, serveer met een stukje brood
Drankadvies
Wijn: | Ciney Bruin, Terra Vecchia Reserve, Vermentino-Chardonnay |
Bier: | Abdijbier, Ciney Bruin |
Voedingswaarde
Energie: 386 Kcal | Eiwitten: 11,6 gr | Vetten: 27,8 gr | Koolhydraten: 21,8 gr |