Frisse zomerschotel (2)

ideaal bij de tropische warme zomerdagen

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 6 pers

| ± 20 min

| creatie uit eigen keuken.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 80 gr  zakje rucola
  • 100 gr sperzieboontjes
  • 1 maiskolf
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • bosje radijsjes
  • 100 gr geraspte wortelen
  • 1 zoete puntpaprika
  • 3 eieren
  • 1 grote staal witflof
  • 2 mandarijnen

Bereiding

  1. maak alle groenten schoon 
  2. snij de komkommer in plakjes
  3. snij de witlof, paprika in blokjes
  4. kook de sperzieboontje beetgaar en laat afkoelen
  5. kook de maiskolf ong 3 min in kokend water
  6. kook de eieren hard
  7. rasp de wortelen
  8. snij de avocado in reepjes
  9. verdeel alles over een grote schaal

eet smakelijk

tip: voor de dressing kan je zelf kiezen of gebruik mijn dressing van 1/3 mayonaise, 2/3 magere yoghurt en 1 klp bruchetta

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email