Frisse zomerschotel (2)
ideaal bij de tropische warme zomerdagenOmschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 6 pers
| ± 20 min
| creatie uit eigen keuken.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 80 gr zakje rucola
- 100 gr sperzieboontjes
- 1 maiskolf
- 1 komkommer
- 1 avocado
- bosje radijsjes
- 100 gr geraspte wortelen
- 1 zoete puntpaprika
- 3 eieren
- 1 grote staal witflof
- 2 mandarijnen
Bereiding
- maak alle groenten schoon
- snij de komkommer in plakjes
- snij de witlof, paprika in blokjes
- kook de sperzieboontje beetgaar en laat afkoelen
- kook de maiskolf ong 3 min in kokend water
- kook de eieren hard
- rasp de wortelen
- snij de avocado in reepjes
- verdeel alles over een grote schaal
eet smakelijk
tip: voor de dressing kan je zelf kiezen of gebruik mijn dressing van 1/3 mayonaise, 2/3 magere yoghurt en 1 klp bruchetta