Frisse taboulé met gerookte forel

Omschrijving

 | aperitiefhapje | 12 porties

 | 2 x 10 min

 | 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten

Ingrediënten

  • 125 g gerookte forelfilets (versmarkt)
  • 4 radijzen
  • 0.2 komkommer
  • 0.5 plantje dille
  • 50 g couscous (tarwegriesmeel)
  • 1 dl gevogeltefond (bokaal)
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng de gevogeltefond aan de kook in een steelpan en giet over de couscous. Dek af en laat 10 min. zwellen.
  2. Snij ondertussen de radijzen en de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
  3. Snipper de dille fijn.
  4. Snij de forelfilets in 12 stukken.
  5. Maak de couscous los met een vork en breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.
  6. Meng met de radijzen, de komkommer en de helft van de dille.
  7. Verdeel over glaasjes of hapjeslepels.
  8. Verdeel een stukje forel over de couscous en werk af met de rest van de dille.

Voedingswaarde

  • Energie: 38 Kcal
  • Koolhydraten: 3,4 gr
  • Eiwitten: 2,8 gr
  • Vetten: 1,5 gr