Omschrijving
| aperitiefhapje | 12 porties
| 2 x 10 min
| 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten
Ingrediënten
- 125 g gerookte forelfilets (versmarkt)
- 4 radijzen
- 0.2 komkommer
- 0.5 plantje dille
- 50 g couscous (tarwegriesmeel)
- 1 dl gevogeltefond (bokaal)
- 1 eetl. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Breng de gevogeltefond aan de kook in een steelpan en giet over de couscous. Dek af en laat 10 min. zwellen.
- Snij ondertussen de radijzen en de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
- Snipper de dille fijn.
- Snij de forelfilets in 12 stukken.
- Maak de couscous los met een vork en breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.
- Meng met de radijzen, de komkommer en de helft van de dille.
- Verdeel over glaasjes of hapjeslepels.
- Verdeel een stukje forel over de couscous en werk af met de rest van de dille.
Voedingswaarde
- Energie: 38 Kcal
- Koolhydraten: 3,4 gr
- Eiwitten: 2,8 gr
- Vetten: 1,5 gr