Frisse pastasalade met tonijn en salsa verde

Omschrijving

Lunch | Vis, pasta | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.08.27 – Colruyt inspiratiefolder. Naar het werk met een goed gevulde lunchbox

Ingrediënten

  • 250 g tapastomaatjes
  • 0.5 citroen
  • 1 rode ui
  • 400 g penne
  • 320 g tonijn in eigen nat (blik)
  • 200 g witte bonen (bokaal)
  • 1 el. olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de salsa verde:
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 1 el. cashewnoten
  • 1 el. mosterd ‘grof gemalen’
  • 0.5 dl olijfolie
  • 2 el. Witte wijn azijn
  • zwarte peper (uit de molen)

Bereiding (15 min.)

  1. Snij de tapastomaten in de lengte in 2.
  2. Pers de halve citroen uit.
  3. Snipper de rode ui fijn.1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Laat licht afkoelen.
  4. Mix ondertussen de peterselie, de wittewijnazijn, ½ dl olijfolie en de cashewnoten fijn.   Kruid met zwarte peper en roer er de mosterd onder.
  5. Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui enkele min.
  6. Voeg de tapastomaten toe en meng goed door elkaar.
  7. Meng de salsa verde onder de pasta.
  8. Voeg de tomatenmengeling toe, samen met de uitgelekte tonijn en als laatste de bonen. Meng voorzichtig door elkaar en overgiet met het citroensap.
  9. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Drankadvies

Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Wijn: Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C., Classico – Moncaro, Marche – Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 624 kcal
  • Eiwitten: 31.9 g
  • Vetten: 20.2 g
  • Koolhydraten: 78.2 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten