Frisse pastasalade met tonijn en salsa verde
Omschrijving
| Lunch/ vis/ pasta/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.08.27 – Colruyt inspiratiefolder. Naar het werk met een goed gevulde lunchbox
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 g tapastomaatjes
- 0.5 citroen
- 1 rode ui
- 400 g penne
- 320 g tonijn in eigen nat (blik)
- 200 g witte bonen (bokaal)
- 1 el. olijfolie
- peper en zout
Voor de salsa verder
- 0.5 plantje platte peterselie
- 1 el. cashewnoten
- 1 el. mosterd ‘grof gemalen’
- 0.5 dl olijfolie
- 2 el. Witte wijn azijn
- zwarte peper (uit de molen)
Bereiding
- Snij de tapastomaten in de lengte in 2.
- Pers de halve citroen uit.
- Snipper de rode ui fijn.1 Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Laat licht afkoelen.
- Mix ondertussen de peterselie, de witte wijnazijn, ½ dl olijfolie en de cashewnoten fijn. Kruid met zwarte peper en roer er de mosterd onder.
- Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui enkele min.
- Voeg de tapastomaten toe en meng goed door elkaar.
- Meng de salsa verde onder de pasta.
- Voeg de tomatenmengeling toe, samen met de uitgelekte tonijn en als laatste de bonen. Meng voorzichtig door elkaar en overgiet met het citroensap.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Drankadvies
Wijn: |
Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C., Classico – Moncaro, Marche – Italië |
Bier: | Grimbergen Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 624 Kcal | Eiwitten: 31,9 gr | Vetten: 20,2 gr | Koolhydraten: 78,2 gr |