Frisse citrustaart

Omschrijving

Bakkerij | Citrustaart | 8 personen
Bereidingstijd: 40 min + 35 min in de oven + 4 uur afkoelen
Bron: Libelle, jaargang en nr ?

Ingredienten

Voor de biscuit

  • 6 eieren
  • 180 gr suiker
  • 120 gr bloem
  • 60 gr maïszetmeel
  • ½ kl geraspte citroenschil
  • 1 el citroensap

Voor de afwerking

  • 200 gr mascarpone
  • 80 gr poedersuiker
  • 200 gr platte kaas (kwark)
  • 150 gr lemon curd
  • 200 ml room
  • 100 gr geraspte witte chocolade
  • Eetbare rozenblaadjes (optioneel)
  • Springvorm van Ø 26 cm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Splits de eiren, klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf.
  3. Klop de rest van de suiker samen met de eidooiers witschuimig.
  4. Zeef er de bloem en het maiszetmeel bij.
  5. Breng op smaak met citroensap en geraspte citroenschil.
  6. Spatel er voorzichte de eiwitten door.
  7. Beboter een springvorm en bestuif met bloem. Stort het beslag erin en schuif 35 min in de oven.
  8. Neem uit de oven, laat helemaal afkoelen op een rooster en ontvorm.
  9. Roer de mascarpone samen met de kwark, de poedersuiker en 3 el lemon curd los.
  10. Klop de room stijf en schep door de kaascrème.
  11. Snij de biscuit met een lang mes horizontaal doormidden.
  12. Bestrijk de onderste helft met de rest van de lemon curd en de helft van de kaascrème .
  13. Ler er de 2e helft biscuit op en bestrijk de boven- en zijkanten rijkelijk met de kaascrème.
  14. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.
  15. Bestrooi de citrustaart met de geraspte chocolade en eventueel met rozenblaadjes.