Frisse citroentaart
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 pers
| 40 min + 35 min in de oven + 4 uur afkoelen
| Libelle, jaargang en nr ?
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor de biscuit
- 6 eieren
- 180 gr suiker
- 120 gr bloem
- 60 gr maïszetmeel
- ½ klp geraspte citroenschil
Voor de afwerking
- 200 gr mascarpone
- 80 gr poedersuiker
- 200 gr platte kaas (kwark)
- 150 gr lemon curd
- 200 ml room
- 100 gr geraspte witte chocolade
- Eetbare rozenblaadjes (optioneel)
- Springvorm van Ø 26 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Splits de eieren, klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf.
- Klop de rest van de suiker samen met de eidooiers witschuimig.
- Zeef er de bloem en het maiszetmeel bij.
- Breng op smaak met citroensap en geraspte citroenschil.
- Spatel er voorzichtig de eiwitten door.
- Beboter een springvorm en bestuif met bloem. Stort het beslag erin en schuif 35 min in de oven.
- Neem uit de oven, laat helemaal afkoelen op een rooster en ontvorm.
- Roer de mascarpone samen met de kwark, de poedersuiker en 3 el lemon curd los.
- Klop de room stijf en schep door de kaascrème.
- Snij de biscuit met een lang mes horizontaal doormidden.
- Bestrijk de onderste helft met de rest van de lemon curd en de helft van de kaascrème .
- Leg er de 2e helft biscuit op en bestrijk de boven- en zijkanten rijkelijk met de kaascrème.
- Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.
- Bestrooi de Citrus taart met de geraspte chocolade en eventueel met rozenblaadjes.