Heerlijk licht toetje met frambozen
Omschrijving
| dessert | 4 a 6 pers
| 10 tot 30 min + 2 u opstijven in de koelkast
| 24Kitchen, Marry Berrie (overgenomen van tv en hier verwerkt)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine
- 300 g frambozen
- 4 eiwitten
- 75 g basterdsuiker
- 150 ml slagroom
- paar frambozen , voor garnering
Bereiding
- Week de gelatine in een kommetje met koud water gedurende 5 minuten tot hij zacht is. Knijp de vloeistof eruit en gooi de gelatine met ongeveer 1 el water in een hittebestendige kom en zet even op een zacht vuur tot de gelatine is opgelost.
- Meix de frambozen in een keukenmachine en haal ze door een zeef in een kom, verwijder de zaadjes.
- Klop de dooiers en de basterdsuiker samen in een kom met een elektrische handklopper tot ze dik, luchtig en bleek van kleur zijn. Dit duurt ongeveer 4 à 5 minuten.
- Klop de room tot zachte pieken in een aparte kom.
- Roer de gezeefde frambozen en gelatine door het mengsel van eidooier en basterdsuiker en roer voorzichtig de room erdoor.
- Klop de eiwitten in een schone kom tot er zich stijve pieken vormen.
- Roer 2 eetlepels door het frambozenmengsel en spatel de rest voorzichtig erdoor.
- Verdeel de mousse over 4 a 6 mooie dessertglazen.
- Zet 4 uur in de koelkast, of tot het stevig is.
- Decoreer met frambozen en serveer direct uit de koelkast.