Frambozencrème

Frambozencrème

Eén van de variaties op de botercrème met banketbakkersroom

Omschrijving

| gebak, creme’s/ topping’s

| ongeveer 10 a 15 min

| 24Kitchen, chef: Rudolph van Veen (Flamingocupcakes)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Banketbakkersroom, met frambozen

  • 120 ml frambozenpuree
  • 130 ml melk
  • 2  eidooiers
  • 50 g suiker
  • 1 el bloem
  • 250 g zachte boter
  • 60 g poedersuiker

Bereiding

Banketbakkersroom, met frambozen

  1. Houd een scheutje frambozenpuree achter en breng de rest samen met de melk aan de kook.
  2. Roer de eidooiers los met het scheutje frambozenpuree, suiker en bloem.
  3. Meng een scheutje warme frambozenmelk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
  4. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur ± 5 min.
  5. Schenk op een plaatje en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Botercrème

  1. Roomboter op kamertemperatuur luchtig kloppen met poedersuiker luchtig 
  2. Voeg tenslotte de banketbakkersoom toe en roer tot een luchtige frambozencrème.
  3. Schep de crème in een spuitzak met een gekartelde spuitmondje.
  4. Nu kan je alles spuiten wat in je planning ligt, cupcakes, taarten…

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten