Foie gras met speculaas en peer

Omschrijving

 | voorgerecht, koud | 4 pers

 | 2 x 10 min

 | 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten

Ingrediënten

  • 4 sneetjes ganzenlever
  • 2 verse vijgen
  • 1 peer (groot)
  • 10 g soyascheuten
  • 1 eetl. boter
  • 8 walnoten
  • 4 el. appel-perenkonfijt
  • 2 speculaaskoekjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de vijgen in 4.
  2. Hak de walnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  3. Snij de ongeschilde peer in 8 lange partjes. Verkruimel de speculaas.
  4. Smelt de boter in een steelpan en bak de partjes peer 3 à 5 min. goudbruin (ze mogen nog krokant zijn).
  5. Kruid met peper en zout en bestrooi met de grof gehakte walnoten.
  6. Schik ondertussen 1 sneetje ganzenlever op elk bord en verdeel er de verkruimelde speculaas over.
  7. Lepel telkens 1 el. konfijt op de ganzenlever en werk af met 2 partjes vijg, 2 partjes peer en soyascheuten.

Drankadvies

  • Wijn: Casa Mayor Chardonnay – Reserva – Rio de Los Andes – Colchagua Valley – Chili
  • Bier: Barbãr – Speciaalbier

Voedingswaarde

  • Energie: 346 Kcal
  • Koolhydraten: 15,4 gr
  • Eiwitten: 4,6 gr
  • Vetten: 29,5 gr