Fiësta cake

Omschrijving

| bakkerij/ cake/ goed voor 20 a 24 stuks

| 55 min

| 24Kitchen, Rudolph’s Bakery, seizoen 6, aflevering 30

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de cake

  • 400 g suiker
  • 320 g bloem
  • 12 g bakpoeder
  • 4 gr kurkuma
  • 4 g zout
  • 4 g kaneelpoeder
  • 230 g perziken (uit blik)
  • 230 g mango
  • 170 g ei (± 3 of 4 medium eieren)
  • 300 g zonnebloemolie (zelf koos ik voor 200 cc olie en 100 gr roomboter)
  • 1 bakje rode bessen (of frambozen)
Afwerking Topping Extra nodig
1 blaadje gelatine 100 gr bloem staafmixer
4 el abrikozenjam 75 gr suiker bakplaat van ± 30×40 cm
1 scheutje water 75 gr boter
sap van ¼ citroen

Bereiding

Topping
  1. Meng voor de topping bloem, suiker, boter en zout met de vingers door elkaar tot kruimels.
Cake
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng in een kom de suiker, bloem, bakpoeder, zout en het kaneelpoeder.
  3. Snijd de perziken in stukjes. Pureer de mango.
  4. Meng in een andere kom de eieren, olie, mangopuree en de perzik.
  5. Meng vervolgens de droge door de natte ingrediënten.
  6. Giet het beslag op een hoge bakplaat op bakpapier.  
  7. Bestrooi met de kruimels en de rode bessen.
  8. Bak de cake op 45 minuten (op 24Kitchen staat 190°C en 25 min, was bij mij niet gaar, zelf even naar eigen oven kijken)
  9. Laat de cake afkoelen en verdeel in stukken.
Afwerking
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Breng de abrikozenjam met een beetje water aan de kook.
  3. Zet het vuur uit en los de gelatine er in op.
  4. Voeg het citroensap toe.
  5. Bestrijk de cake met een laagje gelei.

TIP van Rudolphin plaats van mangopuree kan je ook geprakte banaan gebruiken

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email