Fiësta cake

Omschrijving

| goed voor 20 a 24 stukjes

| 55 minuten

| 24Kitchen, Rudolph’s Bakery, seizoen 6, aflevering 30

Ingrediënten

Voor de cake

  • 400 g suiker
  • 320 g bloem
  • 12 g bakpoeder
  • 4 gr kurkuma
  • 4 g zout
  • 4 g kaneelpoeder
  • 230 g perziken (uit blik)
  • 230 g mango
  • 170 g ei (± 3 of 4 medium eieren)
  • 300 g zonnebloemolie (zelf koos ik voor 200 cc olie en 100 gr roomboter)
  • 1 bakje rode bessen (of frambozen)
AfwerkingToppingExtra nodig
1 blaadje gelatine
4 el abrikozenjam
1 scheutje water
sap van 1/4 citroen
100 gr bloem
75 gr suiker
75 gr boter
staafmixer
grote bakplaat van
± 30×40 cm

Bereiding

Topping

  1. Meng voor de topping bloem, suiker, boter en zout met de vingers door elkaar tot kruimels.

Cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng in een kom de suiker, bloem, bakpoeder, zout en het kaneelpoeder.
  3. Snijd de perziken in stukjes. Pureer de mango.
  4. Meng in een andere kom de eieren, olie, mangopuree en de perzik.
  5. Meng vervolgens de droge door de natte ingrediënten.
  6. Giet het beslag op een hoge bakplaat op bakpapier.  
  7. Bestrooi met de kruimels en de rode bessen.
  8. Bak de cake op 45 minuten (op 24Kitchen staat 190°C en 25 min, was bij mij niet gaar, zelf even naar eigen oven kijken)
  9. Laat de cake afkoelen en verdeel in stukken.

Afwerking

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Breng de abrikozenjam met een beetje water aan de kook.
  3. Zet het vuur uit en los de gelatine er in op.
  4. Voeg het citroensap toe.
  5. Bestrijk de cake met een laagje gelei.

Tip van Rudolph: in plaats van mangopuree kan je ook geprakte banaan gebruiken

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten