Fiësta cake
Omschrijving
| bakkerij/ cake/ goed voor 20 a 24 stuks
| 55 min
| 24Kitchen, Rudolph’s Bakery, seizoen 6, aflevering 30
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor de cake
- 400 g suiker
- 320 g bloem
- 12 g bakpoeder
- 4 gr kurkuma
- 4 g zout
- 4 g kaneelpoeder
- 230 g perziken (uit blik)
- 230 g mango
- 170 g ei (± 3 of 4 medium eieren)
- 300 g zonnebloemolie (zelf koos ik voor 200 cc olie en 100 gr roomboter)
- 1 bakje rode bessen (of frambozen)
Afwerking | Topping | Extra nodig |
---|---|---|
1 blaadje gelatine | 100 gr bloem | staafmixer |
4 el abrikozenjam | 75 gr suiker | bakplaat van ± 30×40 cm |
1 scheutje water | 75 gr boter | |
sap van ¼ citroen |
Bereiding
Topping
- Meng voor de topping bloem, suiker, boter en zout met de vingers door elkaar tot kruimels.
Cake
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng in een kom de suiker, bloem, bakpoeder, zout en het kaneelpoeder.
- Snijd de perziken in stukjes. Pureer de mango.
- Meng in een andere kom de eieren, olie, mangopuree en de perzik.
- Meng vervolgens de droge door de natte ingrediënten.
- Giet het beslag op een hoge bakplaat op bakpapier.
- Bestrooi met de kruimels en de rode bessen.
- Bak de cake op 45 minuten (op 24Kitchen staat 190°C en 25 min, was bij mij niet gaar, zelf even naar eigen oven kijken)
- Laat de cake afkoelen en verdeel in stukken.
Afwerking
- Week de gelatine in koud water.
- Breng de abrikozenjam met een beetje water aan de kook.
- Zet het vuur uit en los de gelatine er in op.
- Voeg het citroensap toe.
- Bestrijk de cake met een laagje gelei.
TIP van Rudolph: in plaats van mangopuree kan je ook geprakte banaan gebruiken