Fettuccine met champignons en tomanade

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2017.07.30 – Colruyt inspiratiefolder. Zomers Lunchen, fris, licht en lekker

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 g champignons
  • 0.33 plantje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 50 g Parmezaan
  • 500 g Fettuccine (soort pasta)
  • 2 el. tomanade
  • 1 el. tapenade van zwarte olijven
  • 3 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  2. Snij de champignons in 6.
  3. Scheur de basilicumblaadjes.
  4. Snij schilfers van de Parmezaan met een dunschiller.
  5. Kook de Fettuccine in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  6. Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en knoflook glazig.
  7. Voeg de champignons toe en bak 5 min.
  8. Meng de tomanade, de tapenade en de rest van de olijfolie onder de champignons.
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Meng de champignonmengeling onder de Fettuccine en bestrooi met basilicum en Parmezaanschilfers.
Drankadvies
Wijn:

Domaine de Tout-Vent, A.O.P. Côtes du Rhône

Bier: Grimbergen Zomer Wit, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 282 Kcal Eiwitten: 20 gr Vetten: 18,5 gr Koolhydraten: 9,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email