Fettuccine met champignons en tomanade
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2017.07.30 – Colruyt inspiratiefolder. Zomers Lunchen, fris, licht en lekker
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g champignons
- 0.33 plantje basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 50 g Parmezaan
- 500 g Fettuccine (soort pasta)
- 2 el. tomanade
- 1 el. tapenade van zwarte olijven
- 3 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de champignons in 6.
- Scheur de basilicumblaadjes.
- Snij schilfers van de Parmezaan met een dunschiller.
- Kook de Fettuccine in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en knoflook glazig.
- Voeg de champignons toe en bak 5 min.
- Meng de tomanade, de tapenade en de rest van de olijfolie onder de champignons.
- Kruid met peper en zout.
- Meng de champignonmengeling onder de Fettuccine en bestrooi met basilicum en Parmezaanschilfers.
Drankadvies
Wijn: |
Domaine de Tout-Vent, A.O.P. Côtes du Rhône |
Bier: | Grimbergen Zomer Wit, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 282 Kcal | Eiwitten: 20 gr | Vetten: 18,5 gr | Koolhydraten: 9,1 gr |