Fetahapje met rode en gele paprika en tomaat
Omschrijving
| Aperitiefhapje/ met fetakaas, met groenten/
| ± 10 a 15 min
| gekregen, onbekende afkomst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- ¼ groene paprika
- ¼ gele paprika
- 1 tomaat
- 100 gr fetakaas
- ½ dl olie
- 1 el frambozenazijn
- 1 doosje cups
- Enkele blaadjes ijsbergsla
NB: indien je feta in olie gebruikt, dan geen olie en azijn gebruiken
Bereiding
- Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten, snij in kleine blokjes, blancheer ze in gezouten water, verfris daarna in koud water en laat uitlekken
- Pel de tomaat, ontpit ze en snij ze daarna in kleine blokjes
- Snij de kaas in kleine blokjes
- Meng de tomaat- en de paprikablokjes, de olie, de azijn, de kaas en de kruiden en laat dit 15 min marineren
- Was de blaadjes sla, droog ze, versnipper in reepjes
- Vul de cupjes met de sla en het mengsel
NB: i.p.v. cupjes kan je ook rondjes snijden, met bv een borrelglaasje, uit een paar sneden oud brood en even roosteren