Fazant met peterselie

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| 30 min + de marinade tijd

| 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 fazantfilets
  • 3 el olijfolie
  • 2 el boter
  • bosje verse peterselie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 70°C.
  2. Leg de fazantfilets vacuüm verpakt 30 min in de oven op 70°C
  3. Haal de fazant uit de oven en verwijder de vacuüm verpakking.
  4. Doe de olie en 1 el boeter in een braadpan en verwarm het op een middelhoog vuur totdat het bruin verkleurt.
  5. Leg de filets in de braadpan en bak deze 1 minuut aan beide zijden bruin.
  6. Haal de fazantfilets uit de pan en leg het vlees op een bordje.
  7. Dek het bordje af met aluminiumfolie
  8. Had een bosje peterselie fijn.
  9. Gebruik dezelfde braadpan met de olie er nog in en voeg nog 1 el boeter toe.
  10. Doe de peterselie een klein scheutje water en eventueel het sap van de fazant er ook bij.
  11. roer dit op een zacht vuurtje door elkaar tot een gebonden jus.
  12. Snij de fazantfilets in dikke plakken.
  13. Giet vlak voor het serveren de peterselie jus er overheen.
  14. Serveer op een bedje van knolselderij puree en rode kool.
Drankadvies
Wijn:

2010 Médoc Chateau Gaumaran

Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email