Fazant met peterselie

Omschrijving:

Hoofdgerecht | wild | 4 personen
Bereidingstijd: 30 min + de marinade tijd
Bron: 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn 

Ingrediënten:

  • 4 fazantfilets
  • 3 el olijfolie
  • 2 el boter
  • bosje verse peterselie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • aluminiumfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 70°C.
  2. Leg de fazantfilets vacuüm verpakt 30 min in de oven op 70°C
  3. Haal de fazant uit de oven en verwijder de vacuum verpakking.
  4. Doe de olie en 1 el boeter in eenbradmpan en verwarm het op een middelhoog vuur totdat het bruin verkleurt.
  5. Leg de filets in de braadapn en bak zdeze 1 minuut aan beide zijden bruin.
  6. Haal de vazantfilets uit de pan en leg het vlees op een bordje.
  7. Dek het borje af met aluminiumflie
  8. Had een bosje peterselie fijn.
  9. Gebruik dezelfde braadpan met de olie er nog in en voeg nog 1 el boeter toe.
  10. Doe de peterselie een klein scheutje water en eventueel het sap van de fazant er ook bij.
  11. roer dit op een zacht vuurtje door elkaar tot een gebonden jus.
  12. Snij de fazantfilets in dikke plakken.
  13. Giet vlak voor het serveren de peterselie jus er overheen.
  14. Serveer op een bedje van knolselderij puree en rode kool.

Drankadvies:

Wijn: 2010 Médoc Chateau Gaumaran