Fazant met peterselie
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| 30 min + de marinade tijd
| 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 fazantfilets
- 3 el olijfolie
- 2 el boter
- bosje verse peterselie
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 70°C.
- Leg de fazantfilets vacuüm verpakt 30 min in de oven op 70°C
- Haal de fazant uit de oven en verwijder de vacuüm verpakking.
- Doe de olie en 1 el boeter in een braadpan en verwarm het op een middelhoog vuur totdat het bruin verkleurt.
- Leg de filets in de braadpan en bak deze 1 minuut aan beide zijden bruin.
- Haal de fazantfilets uit de pan en leg het vlees op een bordje.
- Dek het bordje af met aluminiumfolie
- Had een bosje peterselie fijn.
- Gebruik dezelfde braadpan met de olie er nog in en voeg nog 1 el boeter toe.
- Doe de peterselie een klein scheutje water en eventueel het sap van de fazant er ook bij.
- roer dit op een zacht vuurtje door elkaar tot een gebonden jus.
- Snij de fazantfilets in dikke plakken.
- Giet vlak voor het serveren de peterselie jus er overheen.
- Serveer op een bedje van knolselderij puree en rode kool.
Drankadvies
Wijn: |
2010 Médoc Chateau Gaumaran |
Bier: | — |