Fazant met kreeftensaus en groenterijst

Omschrijving

 | hoofdgerecht, wild | 4 pers 

 | 35 min

 | 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten

Ingrediënten

  • 4 fazantenfilets
  • 150 g rivierkreeftenvlees
  • 2 venkelknollen
  • 2 rode paprika’s
  • 10 g preischeuten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 300 g rijst
  • 1 dl droge witte wijn
  • 0.5 dl pastis
  • 2 dl gevogeltefond (bokaal)
  • 2 dl kreeftensoep
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de fazant filets oppervlakkig ontdooien en dep ze droog. Kruid met peper en zout.
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  3. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes.
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
  5. Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de fazantenfilets aan alle kanten goudbruin.
  6. Blus met de witte wijn en de gevogeltefond en laat nog 10 min. garen.
  7. Verhit intussen 2 el. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de sjalot glazig.
  8. Voeg de blokjes venkel en paprika toe.
  9. Giet er de pastis bij en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.
  10. Kook de rijst gaar in licht gezouten water en giet af.
  11. Leg er een schone keukenhanddoek op.
  12. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
  13. Meng de rijst met de gestoofde groenten.
  14. Haal de fazantenfilets uit de pan en hou warm.
  15. Blus de pan met de kreeftensoep en schraap de braadresten los met een houten lepel.
  16. Voeg het rivierkreeftenvlees toe en verwarm de saus.
  17. Afwerking: snij de fazantenfilets in 2 en lepel er wat saus over. Serveer met de groenterijst en werk af met de preischeuten.

Drankadvies

  • Wijn: Saint-Véran A.O.P. – La Charmée
  • Bier: Tongerlo Prior – Abdijbier

Voedingswaarde

  • Energie: 628 Kcal
  • Koolhydraten: 68,2 gr
  • Eiwitten: 44,2 gr
  • Vetten: 13,5