Fazant met kreeftensaus en groente rijst
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| 35 min
| 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 fazantenfilets
- 150 g rivierkreeftenvlees
- 2 venkelknollen
- 2 rode paprika’s
- 10 g preischeuten
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 300 g rijst
- 1 dl droge witte wijn
- 0.5 dl pastis
- 2 dl gevogeltefond (bokaal)
- 2 dl kreeftensoep
- 3 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Laat de fazant filets oppervlakkig ontdooien en dep ze droog. Kruid met peper en zout.
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de fazantenfilets aan alle kanten goudbruin.
- Blus met de witte wijn en de gevogeltefond en laat nog 10 min. garen.
- Verhit intussen 2 el. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de sjalot glazig.
- Voeg de blokjes venkel en paprika toe.
- Giet er de pastis bij en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.
- Kook de rijst gaar in licht gezouten water en giet af.
- Leg er een schone keukenhanddoek op.
- Laat de rijst zo 5 min. stomen.
- Meng de rijst met de gestoofde groenten.
- Haal de fazantenfilets uit de pan en hou warm.
- Blus de pan met de kreeftensoep en schraap de braadresten los met een houten lepel.
- Voeg het rivierkreeftenvlees toe en verwarm de saus.
- Afwerking: snij de fazantenfilets in 2 en lepel er wat saus over. Serveer met de groenterijst en werk af met de preischeuten.
Drankadvies
Wijn: | Saint-Véran A.O.P. – La Charmée |
Bier: | Tongerlo Prior – Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 628 Kcal | Eiwitten: 44,2 gr | Vetten: 13,5 gr | Koolhydraten: 68,2 gr |