Farfalle salade
heerlijk bij de barbequeOmschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, Barbecue elke keer anders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 300 g tapastomaatjes
- 0.5 plantje basilicum
- 150 g gegrilde courgettes (+ 1 el. olie uit de verpakking)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 50 g Parmezaan
- 400 g Farfalle
Bereiding
- Snipper het knoflookteentje en de rode ui fijn.
- Hou enkele basilicumblaadjes opzij en snipper de rest fijn.
- Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
- Verhit intussen 1 el. olie uit de verpakking van de gegrilde courgettes en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook ± 2 min.
- Voeg de tomaatjes toe en laat 5 min. stoven. Neem van het vuur.
- Meng de pasta met de gegrilde courgettes en de gestoofde tomaatjes.
- Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en rasp er de Parmezaan over.
- Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak nog wat olie van de courgettes toe.
- Afwerking: serveer de salade in een mooie, ruime serveerkom en leg er de blaadjes basilicum bovenop.
Voedingswaarde
Energie: 487 Kcal | Eiwitten: 18,7 gr | Vetten: 12,7 gr | Koolhydraten: 74,3 gr |