Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ vegetarisch/ 4 pers

| ± 60 min

| Videorecept is te vinden op Colruyt.be

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 20 falafels (diepvries)
  • 2 aubergines
  • 1 stengel groene selder
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 plantje koriander (vers)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el. yoghurt natuur
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 5 el. olijfolie
  • 1 el. komijnzaadjes
  • 1 el. korianderbolletjes
  • 1 mespunt cayennepeper
  • zwarte peper (molen), zout

Bereiding

voorbereiding (20 min)
  1. Snipper de ui en het knoflook fijn en snij de selder in kleine blokjes.
  2. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
  3. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
  4. Snipper de steeltjes van de koriander en platte peterselie fijn, en de blaadjes grof.
bereiding (30 min)
  1. Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selderblokjes glazig.
  2. Voeg de gehakte peterselie- en koriandersteeltjes, de cayennepeper, de komijnzaadjes en de geplette korianderbolletjes toe en roerbak enkele min.
  3. Voeg de aubergineblokjes, de tomatenstukjes en 3 dl water toe.
  4. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  5. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten toe.
  6. Kruid ondertussen de yoghurt met zwarte peper en zout.
  7. Voeg 1 el. olijfolie toe en meng er de helft van de grofgehakte peterselie- en korianderblaadjes onder.
  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafelballetjes 5 à 10 min. goudbruin.
  9. Kruid het stoofpotje naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met de rest van de groene kruiden.
  10. Afwerking: Serveer de falafelballetjes met het stoofpotje en het yoghurtsausje.
Drankadvies
Wijn:

Domaine de Tamary, ‘Les Terrasses’, A.O.P. Côtes de Provence

Bier: Moinette Blond, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 470 Kcal Eiwitten: 15,3 gr Vetten: 22 gr Koolhydraten: 44,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email