Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Falafel stoofpotje … | mijn receptenbundel

Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ vegetarisch/ 4 pers

| ± 60 min

| Videorecept is te vinden op Colruyt.be

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 20 falafels (diepvries)
  • 2 aubergines
  • 1 stengel groene selder
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 plantje koriander (vers)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el. yoghurt natuur
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 5 el. olijfolie
  • 1 el. komijnzaadjes
  • 1 el. korianderbolletjes
  • 1 mespunt cayennepeper
  • zwarte peper (molen), zout

Bereiding

voorbereiding (20 min)
  1. Snipper de ui en het knoflook fijn en snij de selder in kleine blokjes.
  2. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
  3. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
  4. Snipper de steeltjes van de koriander en platte peterselie fijn, en de blaadjes grof.
bereiding (30 min)
  1. Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selderblokjes glazig.
  2. Voeg de gehakte peterselie- en koriandersteeltjes, de cayennepeper, de komijnzaadjes en de geplette korianderbolletjes toe en roerbak enkele min.
  3. Voeg de aubergineblokjes, de tomatenstukjes en 3 dl water toe.
  4. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  5. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten toe.
  6. Kruid ondertussen de yoghurt met zwarte peper en zout.
  7. Voeg 1 el. olijfolie toe en meng er de helft van de grofgehakte peterselie- en korianderblaadjes onder.
  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafelballetjes 5 à 10 min. goudbruin.
  9. Kruid het stoofpotje naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met de rest van de groene kruiden.
  10. Afwerking: Serveer de falafelballetjes met het stoofpotje en het yoghurtsausje.
Drankadvies
Wijn:

Domaine de Tamary, ‘Les Terrasses’, A.O.P. Côtes de Provence

Bier: Moinette Blond, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 470 Kcal Eiwitten: 15,3 gr Vetten: 22 gr Koolhydraten: 44,9 gr

Categorieën