Everzwijnenragout met butternut-pompoen en spinazie
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| totaal 1:45 uur
| 2018.11.21 – Colruyt Inspiratiefolder; Winterse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg everzwijnenragout
- 400 g verse spinazie
- 1 butternut pompoen
- 1 takje rozemarijn (vers)
- 4 aardappelen
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 el. pompoenpitten
- 4 dl rode wijn
- 4 dl wildfond (bokaal)
- 2 el. olijfolie
- 3 blaadjes laurier
- peper en zout
Bereiding
- Snij de ui grof.
- Schil de Butternut pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
- Snij de teentjes knoflook in de lengte in 2.
- Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
- Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de everzwijnenragout aan alle kanten goudbruin.
- Roer er de ui, het knoflook, de laurierblaadjes en het takje rozemarijn onder en kruid met peper en zout.
- Overgiet met de rode wijn en de wildfond en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Voeg de aardappelen en de pompoen toe en laat nog 20 min. verder garen.
- Roer er de pompoenpitten en de spinazie onder en laat de spinazie 2 à 3 min. slinken.
- Kruid met peper en zout.
Drankadvies
Wijn: | Le Champ des Murailles, A.O.P. Corbières Boutenac |
Bier: | Barbãr, Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 586 Kcal | Vetten: 16,6 gr waarvan verz. vetzuren: 4,4 gr |
Koolhydraten: 32,2 gr waarvan suikers: 10 gr |
Eiwitten: 57,9 gr | Vezels: 3,2 gr | Natrium: 1,3 g |