Everzwijn vleesbrood

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers  

| 20 min

| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder, Schitteren aan de feesttafel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 sneetjes everzwijnenvleesbrood
  • 100 g jonge slascheuten
  • 20 g gemengde scheuten
  • 2 verse vijgen
  • 2 el.. blauwe bessen
  • 125 g blauw geaderde kaas
  • 2 el. zonnebloempitten
  • 1 el. vloeibare honing
  • 3 el. olijfolie
  • 1 el.. frambozenazijn
  • 1 el.. balsamico-crème
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de olijfolie met de honing en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
  2. Snij de vijgen in 8 partjes.
  3. Snij de blauw geaderde kaas in kleine blokjes.
  4. Meng de slascheuten met de kaasblokjes, de partjes vijg, de blauwe bessen en de zonnebloempitten.
  5. Besprenkel met de frambozenvinaigrette.
  6. Leg een inox ring in het midden van elk bord. Vouw telkens 2 sneetjes everzwijnenvleesbrood dubbel en duw ze tegen de binnenkant van de ring.
  7. Vul met de salade en verwijder de ring voorzichtig.
  8. Druppel de balsamico-crème rond het vleesbrood en werk de salade af met de gemengde scheuten.

Afwerking: Serveer met stukjes ciabatta of crackers.

Drankadvies
Wijn:  Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’, A.O.P. Alsace – Wolfberger
Bier:

 Floreffe Dubbel, Abdijbier

Voedingswaarde
Energie: 411 Kcal Eiwitten: 12.2 gr Vetten: 35.1 gr Koolhydraten: 11.2 gr

Categorieën