Omschrijving
| voorgerecht | koud | 4 pers
| 20 min
| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder, Schitteren aan de feesttafel
Ingrediënten
- 8 sneetjes everzwijnenvleesbrood
- 100 g jonge slascheuten
- 20 g gemengde scheuten
- 2 verse vijgen
- 2 eetl. blauwe bessen
- 125 g blauwgeaderde kaas
- 2 eetl. zonnebloempitten
- 1 eetl. vloeibare honing
- 3 eetl. olijfolie
- 1 eetl. frambozenazijn
- 1 eetl. balsamicocrème
- peper en zout
Bereiding
- Meng de olijfolie met de honing en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
- Snij de vijgen in 8 partjes.
- Snij de blauwgeaderde kaas in kleine blokjes.
- Meng de slascheuten met de kaasblokjes, de partjes vijg, de blauwe bessen en de zonnebloempitten.
- Besprenkel met de frambozenvinaigrette.
- Leg een inox ring in het midden van elk bord. Vouw telkens 2 sneetjes everzwijnenvleesbrood dubbel en duw ze tegen de binnenkant van de ring.
- Vul met de salade en verwijder de ring voorzichtig.
- Druppel de balsamicocrème rond het vleesbrood en werk de salade af met de gemengde scheuten.
- Afwerking: Serveer met stukjes ciabatta of crackers.
Voedingswaarde
- Energie: 411 kcal
- Koolhydraten: 11.2 g
- Eiwitten: 12.2 g
- Vetten: 35.1 g
Drankadvies
- Floreffe Dubbel, Abdijbier
- Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’, A.O.P. Alsace – Wolfberger