Everzwijn vleesbrood

Omschrijving

wild-everzwijn | voorgerecht | koud | 4 pers

tijd | 20 min

bron | 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder, Schitteren aan de feesttafel

Ingrediënten

  • 8 sneetjes everzwijnenvleesbrood
  • 100 g jonge slascheuten
  • 20 g gemengde scheuten
  • 2 verse vijgen
  • 2 eetl. blauwe bessen
  • 125 g blauwgeaderde kaas
  • 2 eetl. zonnebloempitten
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. frambozenazijn
  • 1 eetl. balsamicocrème
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de olijfolie met de honing en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
  2. Snij de vijgen in 8 partjes.
  3. Snij de blauwgeaderde kaas in kleine blokjes.
  4. Meng de slascheuten met de kaasblokjes, de partjes vijg, de blauwe bessen en de zonnebloempitten.
  5. Besprenkel met de frambozenvinaigrette.
  6. Leg een inox ring in het midden van elk bord. Vouw telkens 2 sneetjes everzwijnenvleesbrood dubbel en duw ze tegen de binnenkant van de ring.
  7. Vul met de salade en verwijder de ring voorzichtig.
  8. Druppel de balsamicocrème rond het vleesbrood en werk de salade af met de gemengde scheuten.
  9. Afwerking: Serveer met stukjes ciabatta of crackers.

Voedingswaarde

  • Energie: 411 kcal
  • Koolhydraten: 11.2 g
  • Eiwitten: 12.2 g
  • Vetten: 35.1 g

Drankadvies

  • Floreffe Dubbel, Abdijbier
  • Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’, A.O.P. Alsace – Wolfberger

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten