Everzwijn medaillon

Everzwijn medaillon met rodewijnsaus en Provencaalse groentjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers

| 20 min + 2 uur marineren en 30 min bereiden

| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 everzwijnenmedaillons
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 2 sjalotten
  • 1 dl rode wijn
  • 4 el. olijfolie
  • 3 dl wildfond (bokaal)
  • Italiaanse kruidenmix (molen)
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding  
  1. Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn.
  2. Wentel de medaillons in de kruiden en bedek met vershoudfolie. Zet 2 u. in de koelkast.
  3. Snij de wortelen en de ongeschilde courgette en aubergine in blokjes van ½ cm.
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van ½ cm. 
  5. Snipper de sjalotten fijn. 
bereiding (30 min)
  1. verhit 2 el. olijfolie in een pan en stoof de groenteblokjes 10 min. op een zacht vuur.
  2. De groentjes mogen licht krokant zijn.
  3. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  4. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  5. Doe de sjalotten en de rode wijn in een kookpot en laat inkoken.
  6. Blus met de wildfond en laat voor de helft inkoken op een hevig vuur.
  7. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de everzwijnenmedaillons ± 2 min. aan elke kant goudbruin.
  8. Zet het vuur lager en laat verder bakken naar smaak (everzwijn wordt rosé gegeten).
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  11. Blus met de ingekookte rode wijnsaus en schraap de braadresten los. Zeef de saus
  12. Afwerking:
    1. snij de medaillons in schuine sneden en serveer met de groenteblokjes en de rode wijnsaus.
    2. Heerlijk met gratin Dauphinois.
Drankadvies
Wijn: Vacqueyras A.O.P., Caves Saint-Pierre
Bier: Leffe Royale, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 538 Kcal Eiwitten: 74,7 gr Vetten: 19,9 gr Koolhydraten: 10,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email