Everzwijn medaillon
Everzwijn medaillon met rodewijnsaus en Provencaalse groentjesOmschrijving
| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers
| 20 min + 2 uur marineren en 30 min bereiden
| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 everzwijnenmedaillons
- 2 wortelen
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 2 takjes verse tijm
- 1 takje rozemarijn (vers)
- 2 sjalotten
- 1 dl rode wijn
- 4 el. olijfolie
- 3 dl wildfond (bokaal)
- Italiaanse kruidenmix (molen)
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn.
- Wentel de medaillons in de kruiden en bedek met vershoudfolie. Zet 2 u. in de koelkast.
- Snij de wortelen en de ongeschilde courgette en aubergine in blokjes van ½ cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van ½ cm.
- Snipper de sjalotten fijn.
bereiding (30 min)
- verhit 2 el. olijfolie in een pan en stoof de groenteblokjes 10 min. op een zacht vuur.
- De groentjes mogen licht krokant zijn.
- Voeg indien nodig een beetje water toe.
- Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Doe de sjalotten en de rode wijn in een kookpot en laat inkoken.
- Blus met de wildfond en laat voor de helft inkoken op een hevig vuur.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de everzwijnenmedaillons ± 2 min. aan elke kant goudbruin.
- Zet het vuur lager en laat verder bakken naar smaak (everzwijn wordt rosé gegeten).
- Kruid met peper en zout.
- Haal het vlees uit de pan en hou warm.
- Blus met de ingekookte rode wijnsaus en schraap de braadresten los. Zeef de saus
- Afwerking:
- snij de medaillons in schuine sneden en serveer met de groenteblokjes en de rode wijnsaus.
- Heerlijk met gratin Dauphinois.
Drankadvies
Wijn: | Vacqueyras A.O.P., Caves Saint-Pierre |
Bier: | Leffe Royale, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 538 Kcal | Eiwitten: 74,7 gr | Vetten: 19,9 gr | Koolhydraten: 10,4 gr |