Eigen “Ragout” maken

Omschrijving

sausen | Saus

tijd | ong 15 min

bron | hoofdzakelijk uit eigen keuken

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 50 gr meel (bloem)
  • 500 ml vocht (melk, kookvocht van groenten, bouillon…)
  • peper, zout, nootmuskaat

Bereiding

  1. Laat in een pannetje de boter smelten met de bloem
  2. Blijf wel roeren, de boter mag niet bruin worden. Nu heb je een “rou
  3. Voeg beetje bij beetje het vocht al roerend toe zodat je een gladde saus hebt verkregen.
  4. Laat het geheel even rustig pruttelen.
  5. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak.
  6. Je bent nu klaar met de basis van je ragout

Afhankelijk van gebruik:

naar keuze kan je 400 gr vulling toevoegen bv

  1. afgekoelde en fijn gesneden kip
  2. afgekoelde en fijn gesneden rund- of varkensvlees
  3. garnalen
  4. gemalen kaas naar smaak (emmentaler, parmezaanse, oude kaas…)
  5. champignons

Gebruik:

  • Pasteitjes
  • Als saus bij groenten zoals broccoli, bloemkool
  • Bladerdeeg hapjes
 Sausen - Ragout-1  Sausen - kipragout  Sausen - Garnalen ragout

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten