Omschrijving
| Saus
| ong 15 min
| hoofdzakelijk uit eigen keuken
Ingrediënten
- 50 gr boter
- 50 gr meel (bloem)
- 500 ml vocht (melk, kookvocht van groenten, bouillon…)
- peper, zout, nootmuskaat
Bereiding
- Laat in een pannetje de boter smelten met de bloem
- Blijf wel roeren, de boter mag niet bruin worden. Nu heb je een “rou“
- Voeg beetje bij beetje het vocht al roerend toe zodat je een gladde saus hebt verkregen.
- Laat het geheel even rustig pruttelen.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak.
- Je bent nu klaar met de basis van je ragout
Afhankelijk van gebruik:
naar keuze kan je 400 gr vulling toevoegen bv
- afgekoelde en fijn gesneden kip
- afgekoelde en fijn gesneden rund- of varkensvlees
- garnalen
- gemalen kaas naar smaak (emmentaler, parmezaanse, oude kaas…)
- champignons
Gebruik:
- Pasteitjes
- Als saus bij groenten zoals broccoli, bloemkool
- Bladerdeeg hapjes
![]() |
![]() |
![]() |