Eigen "Ragout" maken, voor diverse gerechten

Omschrijving

| Sausen

| ongeveer 10 a 15 min

| Uit eigen keuken/ van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 50 gr meel (bloem)
  • 500 ml vocht (melk, kookvocht van groenten, bouillon…)
  • peper, zout, nootmuskaat

Bereiding

  1. Laat in een pannetje de boter smelten met de bloem
  2. Blijf wel roeren, de boter mag niet bruin worden. Nu heb je een “rou
  3. Voeg beetje bij beetje het vocht al roerend toe zodat je een gladde saus hebt verkregen.
  4. Laat het geheel even rustig pruttelen.
  5. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak.
  6. Je bent nu klaar met de basis van je ragout
Afhankelijk van gebruik:

Naar keuze kan je 400 gr vulling toevoegen van bv:

  1. afgekoelde en fijn gesneden kip
  2. afgekoelde en fijn gesneden rund- of varkensvlees
  3. garnalen
  4. gemalen kaas naar smaak (emmentaler, Parmezaanse, oude kaas…)
  5. champignons
Word vaak gebruikt als:
  1. Pasteitjes
  2. Als saus bij groenten zoals broccoli, bloemkool
  3. Bladerdeeg hapjes

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email