Eendenfilet met mango en gemarineerd fijnproeverswitloof

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| 2 a 3 uur marineren en 25 min bereiden zelf

| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 eendenfilets  
  • 8 stronken fijnproeverswitloof
  • 1 rijpe mango
  • 4 el. Grand Marnier
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 2 el. olijfolie
  • 2 el. frambozenazijn
  • 1 klp. tijm (gedroogd)
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak in de voet van de witloofstronken inkepingen in kruisvorm.
  2. Leg ze in een schaal en overgiet met de grand marnier en het sinaasappelsap.
  3. Kruid met de tijm en het laurier. Meng alles goed en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.
  4. Pel de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Maak met een scherp mes een ruitjespatroon in het vel van de eendenfilets.
  6. Bereiding zelf, na het marineren (25 min):
  7. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en bak de eendenfilets ± 10 min. op de velkant.
  8. Zet het vuur lager, verwijder het braadvet en kruid de eendenfilets met peper en zout.
  9. Draai om en laat nog 6 min. bakken.
  10. Dep de witloofstronken droog en zet de marinade opzij.
  11. Verhit de olijfolie in een andere pan en bak het witloof aan alle kanten goudbruin.
  12. Kruid met peper en zout.
  13. Giet er de helft van de marinade bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  14. Haal de eendenfilets uit de pan en hou warm.
  15. Blus de pan met de frambozenazijn en voeg de mangoblokjes toe.
  16. Kruid met peper en zout.
  17. Voeg de rest van de marinade toe en laat 2 min. inkoken.
  18. Afwerking: snij de eendenfilets in schuine sneetjes en leg ze op de mangoblokjes.
  19. Leg 2 witloofstronken op elk bord en serveer met kroketten.
Drankadvies
Wijn: Château Lescure, A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
Bier: Barbãr, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 411 Kcal Eiwitten: 54,1 gr Vetten: 9,8 gr Koolhydraten: 19 gr

Categorieën