Eendenborst met vijgenconfituur

 Omschrijving

Aperitiefhapje | gevogelte | Koud, Feestelijk, 20 hapjes
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.12.18 – Colruyt inspriratie, feestgids kerst

Ingrediënten

  • 90 g gerookte eendenborst (sneetjes)
  • 3 verse vijgen
  • 20 toastjes
  • 2 eetl. whisky
  • 2 eetl. vloeibare honing

Bereiding

(15 min. + afkoelen)

  1. Snij de vijgen in de lengte in 4 en verwijder de schil.
  2. Doe ze samen met de honing en de whisky in een steelpannetje. Laat 10 min. op een zacht vuur garen. Laat lichtjes of volledig afkoelen (u kan deze vijgenkonfijt lauw of koud eten).
  3. Besmeer de toastjes met de vijgenkonfijt.
  4. Leg er een sneetje gerookte eendenborstfilet bovenop.

Tip

Vijgenkonfijt gaat heel goed samen met wildpaté.

Voedingswaarde

Energie: 45 kcal Eiwitten: 1.4 g Vetten: 1.7 g Koolhydraten: 5.3 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten