Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Eendenborst met vijgenconfituur | mijn receptenbundel

 Omschrijving

Aperitiefhapje | gevogelte | Koud, Feestelijk, 20 hapjes
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.12.18 – Colruyt inspriratie, feestgids kerst

Ingrediënten

  • 90 g gerookte eendenborst (sneetjes)
  • 3 verse vijgen
  • 20 toastjes
  • 2 eetl. whisky
  • 2 eetl. vloeibare honing

Bereiding

(15 min. + afkoelen)

  1. Snij de vijgen in de lengte in 4 en verwijder de schil.
  2. Doe ze samen met de honing en de whisky in een steelpannetje. Laat 10 min. op een zacht vuur garen. Laat lichtjes of volledig afkoelen (u kan deze vijgenkonfijt lauw of koud eten).
  3. Besmeer de toastjes met de vijgenkonfijt.
  4. Leg er een sneetje gerookte eendenborstfilet bovenop.

Tip

Vijgenkonfijt gaat heel goed samen met wildpaté.

Voedingswaarde

Energie: 45 kcal Eiwitten: 1.4 g Vetten: 1.7 g Koolhydraten: 5.3 g