Eend, schorseneren en…

Eend met gebakken schorseneren en aardappelen à la boulangère

Omschrijving

Hoofdgerecht | Gevogelte | 4 personen
Bereidingstijd: meer dan 60 min.
Bron: 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets (diepvries)
  • 800 g schorseneren (diepvries)
  • 3 takjes dragon (vers)
  • 3 takjes tijm (vers)
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 dl lichte room
  • 1 eetl. boter
  • 1 dl witte vermout (dry)
  • 4 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 4 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 20 min.)

  • Laat de eendenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  • Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1/2 cm dik.
  • Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn, en hak de rozemarijn grof.
  • Snipper de sjalotten en de dragon fijn.
  • Bestrijk een ovenschaal met de boter en leg er de aardappelschijfjes dakpansgewijs in.
  • Bestrooi met de sjalot, de tijm en de rozemarijn.
  • Kruid met zwarte peper en zout en overgiet met de groentebouillon.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C

Bereiding (1 u.)

  1. Zet de aardappelen 1 u. in de voorverwarmde oven, tot al het vocht opgenomen is.
  2. Kook intussen de diepgevroren schorseneren 6 à 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  3. Maak enkele inkepingen in het vel van de eendenborstfilets en bak ze 10 min. op de velkant in een hete pan, zonder vetstof.
  4. Draai de filets om en bak nog 6 min. verder.
  5. Haal het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  6. Giet het braadvet weg en verhit de olijfolie in dezelfde pan.
  7. Bak de schorseneren tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
  8. Overgiet met de vermout en laat even inkoken.
  9. Giet er de lichte room bij en laat enkele min. sudderen.
  10. Voeg de dragon toe en kruid met zwarte peper en zout.
  11. Afwerking: Snij de filets in fijne sneetjes en serveer met de aardappelen en de schorseneren.

Drankadvies:

  • Bier:Gueuze Belle-Vue
  • Wijn: Tautavel Réserve, A.O.P. Côtes du Roussillon Villages, Gérard Bertrand

Voedingswaarde

  • Energie: 830 kcal
  • Eiwitten: 39.4 g
  • Vetten: 56.7 g
  • Koolhydraten: 36.1 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten