Eend met gebakken schorseneren en aardappelen à la boulangère

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| meer dan 60 min

| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets (diepvries)
  • 800 g schorseneren (diepvries)
  • 3 takjes dragon (vers)
  • 3 takjes tijm (vers)
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 dl lichte room
  • 1 el. boter
  • 1 dl witte vermout (dry)
  • 4 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 4 dl heet water)
  • 2 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

Voorbereiding (20 min)
  1. Laat de eendenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1/2 cm dik.
  3. Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn, en hak de rozemarijn grof.
  4. Snipper de sjalotten en de dragon fijn.
  5. Bestrijk een ovenschaal met de boter en leg er de aardappelschijfjes dakpansgewijs in.
  6. Bestrooi met de sjalot, de tijm en de rozemarijn.
  7. Kruid met zwarte peper en zout en overgiet met de groentebouillon.
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C
Bereiding zelf (1 uur)
  1. Zet de aardappelen 1 u. in de voorverwarmde oven, tot al het vocht opgenomen is.
  2. Kook intussen de diepgevroren schorseneren 6 à 8 min. in licht gezouten water. Giet af.
  3. Maak enkele inkepingen in het vel van de eendenborstfilets en bak ze 10 min. op de velkant in een hete pan, zonder vetstof.
  4. Draai de filets om en bak nog 6 min. verder.
  5. Haal het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  6. Giet het braadvet weg en verhit de olijfolie in dezelfde pan.
  7. Bak de schorseneren tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
  8. Overgiet met de vermout en laat even inkoken.
  9. Giet er de lichte room bij en laat enkele min. sudderen.
  10. Voeg de dragon toe en kruid met zwarte peper en zout.
  11. Afwerking: Snij de filets in fijne sneetjes en serveer met de aardappelen en de schorseneren.
Drankadvies
Wijn: Tautavel Réserve, A.O.P. Côtes du Roussillon Villages, Gérard Bertrand
Bier: Gueuze Belle-Vue
Voedingswaarde
Energie: 830 Kcal Eiwitten: 39,4 gr Vetten: 56,7 gr Koolhydraten: 36,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email