Eend met gebakken schorseneren en aardappelen à la boulangère
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| meer dan 60 min
| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 eendenborstfilets (diepvries)
- 800 g schorseneren (diepvries)
- 3 takjes dragon (vers)
- 3 takjes tijm (vers)
- 1 takje rozemarijn (vers)
- 800 g vastkokende aardappelen
- 2 sjalotten
- 1 dl lichte room
- 1 el. boter
- 1 dl witte vermout (dry)
- 4 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 4 dl heet water)
- 2 el. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
Voorbereiding (20 min)
- Laat de eendenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1/2 cm dik.
- Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn, en hak de rozemarijn grof.
- Snipper de sjalotten en de dragon fijn.
- Bestrijk een ovenschaal met de boter en leg er de aardappelschijfjes dakpansgewijs in.
- Bestrooi met de sjalot, de tijm en de rozemarijn.
- Kruid met zwarte peper en zout en overgiet met de groentebouillon.
- Verwarm de oven voor op 200 °C
Bereiding zelf (1 uur)
- Zet de aardappelen 1 u. in de voorverwarmde oven, tot al het vocht opgenomen is.
- Kook intussen de diepgevroren schorseneren 6 à 8 min. in licht gezouten water. Giet af.
- Maak enkele inkepingen in het vel van de eendenborstfilets en bak ze 10 min. op de velkant in een hete pan, zonder vetstof.
- Draai de filets om en bak nog 6 min. verder.
- Haal het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
- Giet het braadvet weg en verhit de olijfolie in dezelfde pan.
- Bak de schorseneren tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
- Overgiet met de vermout en laat even inkoken.
- Giet er de lichte room bij en laat enkele min. sudderen.
- Voeg de dragon toe en kruid met zwarte peper en zout.
- Afwerking: Snij de filets in fijne sneetjes en serveer met de aardappelen en de schorseneren.
Drankadvies
Wijn: | Tautavel Réserve, A.O.P. Côtes du Roussillon Villages, Gérard Bertrand |
Bier: | Gueuze Belle-Vue |
Voedingswaarde
Energie: 830 Kcal | Eiwitten: 39,4 gr | Vetten: 56,7 gr | Koolhydraten: 36,1 gr |