Een hapje wortelmousse met roquefort

Omschrijving

| Amuses/ groenten/ kaas/ 8 pers

| ± 15 min

| Allerhande nr 13 uit 2006

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 gram winterpeen
  • 50 gram roquefort (blauwaderkaas)
  • cayennepeper
  • zout

Bereiding

  1. Schil de winterpeen en snijd ‘m in piepkleine blokjes.
  2. Kook de winterpeenblokjes in een bodempje water met zout in 10 minuten gaar.
  3. Prak de blokjes met een vork door de helft van de roquefort.
  4. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  5. Leg acht eetlepels klaar.
  6. Schep met behulp van twee theelepels telkens een bolletje wortel mousse op een lepel.
  7. Verkruimel de rest van de kaas eroverheen.
Voedingswaarde per persoon
Energie: 25 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email