Een hapje wortelmousse met roquefort
Omschrijving
| Amuses/ groenten/ kaas/ 8 pers
| ± 15 min
| Allerhande nr 13 uit 2006
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 gram winterpeen
- 50 gram roquefort (blauwaderkaas)
- cayennepeper
- zout
Bereiding
- Schil de winterpeen en snijd ‘m in piepkleine blokjes.
- Kook de winterpeenblokjes in een bodempje water met zout in 10 minuten gaar.
- Prak de blokjes met een vork door de helft van de roquefort.
- Breng op smaak met zout en cayennepeper.
- Leg acht eetlepels klaar.
- Schep met behulp van twee theelepels telkens een bolletje wortel mousse op een lepel.
- Verkruimel de rest van de kaas eroverheen.
Voedingswaarde per persoon
Energie: 25 Kcal | Eiwitten: 4 gr | Vetten: 7 gr | Koolhydraten: 29 gr |