Dunne lende (3)

Dunne lende met pizzaiolasaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| minder dan 30 min

| 2017.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; op z’n zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 dunne lende (1 kg)
  • 5 takjes platte peterselie
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 2 el. kappertjes
  • 4 el. olijfolie
  • 1 klp. oregano (gedroogd)
  • zwarte peper, zout

Bereiding

 (30 min)
  1. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn. Snipper de platte peterselie fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en schroei de dunne lende aan beide kanten dicht.
  4. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Leg het vlees in een ovenschaal en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Verleng de baktijd met 5 à 10 min. voor iets meer doorbakken vlees.
  7. Verhit intussen de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof het knoflook en de sjalotten enkele min.
  8. Voeg de tomatenstukjes en de oregano toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de uitgelekte kappertjes en de platte peterselie toe aan de saus.
  9. Kruid met zwarte peper en zout.
  10. Haal het vlees uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  11. Afwerking: snij het vlees in schuine sneetjes en lepel er wat pizzaiolasaus over.
  12. Serveer met pasta en een groene salade.
Drankadvies
Wijn:

Duc de Lerme Merlot, I.G.P. Pays d’Oc

Bier: Brugs, Witbier
Voedingswaarde
Energie: 384 Kcal Eiwitten: 52,5 gr Vetten: 15,7 gr Koolhydraten: 5,8 gr

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten