Dunne lende met pizzaiolasaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2017.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; op z’n zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 dunne lende (1 kg)
- 5 takjes platte peterselie
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 2 el. kappertjes
- 4 el. olijfolie
- 1 klp. oregano (gedroogd)
- zwarte peper, zout
Bereiding
(30 min)
- Snipper het knoflook en de sjalotten fijn. Snipper de platte peterselie fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en schroei de dunne lende aan beide kanten dicht.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Leg het vlees in een ovenschaal en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Verleng de baktijd met 5 à 10 min. voor iets meer doorbakken vlees.
- Verhit intussen de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof het knoflook en de sjalotten enkele min.
- Voeg de tomatenstukjes en de oregano toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de uitgelekte kappertjes en de platte peterselie toe aan de saus.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Haal het vlees uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
- Afwerking: snij het vlees in schuine sneetjes en lepel er wat pizzaiolasaus over.
- Serveer met pasta en een groene salade.
Drankadvies
Wijn: |
Duc de Lerme Merlot, I.G.P. Pays d’Oc |
Bier: | Brugs, Witbier |
Voedingswaarde
Energie: 384 Kcal | Eiwitten: 52,5 gr | Vetten: 15,7 gr | Koolhydraten: 5,8 gr |