Dunne lende met pittige tomatensalsa en zoete aardappelsalade
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 60 min
| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g dunne lende
- 300 g kerstomaten
- 3 lente-uitjes
- 1 limoen (alleen het sap)
- 0.5 rood pepertje
- 1 plantje koriander
- 3 takjes verse munt
- 6 zoete aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 2 el. rozijnen
- 2 el. amandelnoten
- 5 el. olijfolie
- 2 el. agavesiroop
- 2 el. sherryazijn
- zwarte peper
- zout
Bereiding
- Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en hak fijn.
- Hak de blaadjes koriander en de munt grof.
- Snij de kerstomaten in 4.
- Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
- Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.
- Hak de amandelnoten grof.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en schroei de dunne lende aan beide kanten dicht.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Leg het vlees in een ovenschaal en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Verleng de baktijd met 5 à 10 min. voor iets meer doorbakken vlees.
- Leg ook de stukken zoete aardappel in een ovenschaal, overgiet met 2 el. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
- Zet 25 min. in de oven, samen met het vlees.
- Meng ondertussen de sherryazijn onder de agavesiroop en kruid met zwarte peper en zout.
- Meng de kerstomaten met het fijngesnipperde knoflook, het limoensap, de grof gehakte koriander en munt, 1 el. olijfolie en het fijngehakte pepertje.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Haal het vlees uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
- Haal de aardappelen uit de oven en overgiet met de mengeling van agavesiroop en azijn.
- Voeg de fijngesnipperde lente-uitjes, de rozijnen en de grof gehakte amandelnoten toe en meng even.
- Afwerking: snij de dunne lende in fijne sneetjes en geef er de salsa en geroosterde zoete aardappelen bij.
- Serveer met een slaatje.
Drankadvies
Wijn: |
Domaine Carobelle (bio), A.O.P. Vacqueyras |
Bier: | Barbãr, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 545 Kcal | Eiwitten: 49 gr | Vetten: 22,5 gr | Koolhydraten: 34,4 gr |