Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Dunne lende (1) | mijn receptenbundel

Dunne lende met pittige tomatensalsa en zoete aardappelsalade

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 60 min

| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g dunne lende  
  • 300 g kerstomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 1 limoen (alleen het sap)
  • 0.5 rood pepertje
  • 1 plantje koriander
  • 3 takjes verse munt
  • 6 zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el. rozijnen
  • 2 el. amandelnoten
  • 5 el. olijfolie
  • 2 el. agavesiroop
  • 2 el. sherryazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en hak fijn.
  2. Hak de blaadjes koriander en de munt grof.
  3. Snij de kerstomaten in 4.
  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
  5. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.
  6. Hak de amandelnoten grof. 
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en schroei de dunne lende aan beide kanten dicht.
  9. Kruid met zwarte peper en zout.
  10. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
  11. Verleng de baktijd met 5 à 10 min. voor iets meer doorbakken vlees.
  12. Leg ook de stukken zoete aardappel in een ovenschaal, overgiet met 2 el. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
  13. Zet 25 min. in de oven, samen met het vlees.
  14. Meng ondertussen de sherryazijn onder de agavesiroop en kruid met zwarte peper en zout.
  15. Meng de kerstomaten met het fijngesnipperde knoflook, het limoensap, de grof gehakte koriander en munt, 1 el. olijfolie en het fijngehakte pepertje.
  16. Kruid met zwarte peper en zout.
  17. Haal het vlees uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
  18. Haal de aardappelen uit de oven en overgiet met de mengeling van agavesiroop en azijn.
  19. Voeg de fijngesnipperde lente-uitjes, de rozijnen en de grof gehakte amandelnoten toe en meng even.
  20. Afwerking: snij de dunne lende in fijne sneetjes en geef er de salsa en geroosterde zoete aardappelen bij.
  21. Serveer met een slaatje.
Drankadvies
Wijn:

Domaine Carobelle (bio), A.O.P. Vacqueyras

Bier: Barbãr, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 545 Kcal Eiwitten: 49 gr Vetten: 22,5 gr Koolhydraten: 34,4 gr

Categorieën